Sănătate

De ce avem nevoie de detoxifierea organismului?

Uneori, în organism pot exista până la patru-cinci kilograme de reziduuri toxice, care produc un mucus nesănătos. De aici apar oboseala, tulburările digestive, durerile de cap, dureri ale încheieturilor, respiraţie urât mirositoare, alergii, constipaţie, unghii fragile, erupţii ale pielii, memorie slabă, depresie, insomnie, greutate excesivă.

Un timp, organismul se apără de noxe şi substanţe toxice, învăluindu-le în mucus sau grăsime şi împiedicându-le să producă efecte imunitare adverse, dar această reacţie funcţionează doar temporar. După un timp, toxinele vor invada fluxul sangvin şi vor penetra membranele celulare, tulburând funcţia metabolică, producând distrugeri ale ţesuturilor.

Ce sunt toxinele

Toxină poate fi orice substanţă care are efecte negative asupra organismului, generând intoleranţe, alergii sau alte stări de îmbolnăvire. Suntem înconjuraţi de potenţiale toxine, începând cu apa pe care o bem, mâncarea şi aerul care ne înconjoară. Cele mai perfide toxine sunt cele invizibile. Partea bună a lucrurilor este că organismul are capacitatea de a expulza destul de repede toxinele.

Sfaturi pentru detoxifierea zilnică

Acţiunile de detoxifiere trebuie aplicate nu din când în când, ci zilnic.
1. Ai mereu în vedere care sunt alimentele cu efect detoxifiant şi care sunt cele toxice în viaţa de zi cu zi.

Topul alimentelor detoxifiante:

• Sucurile de fructe şi legume;
• Apa;
• Alimente crude/germeni/frunze;
• Fructe, vegetale, cereale integrale, legume, seminţe.

Alimente care trebuie evitate:

• Zahăr;
• Alimente prăjite;
• Produse lactate;
• Alcool;
• Cafeină.

2. Ai la îndemână următoarele
Un storcător de legume şi fructe pentru a putea prepara singur sucurile şi un mixer cu ajutorul căruia să îţi prepari alimentele sub formă de piureuri şi paste.

3. Foloseşte o perie pentru piele

Perierea pielii uscate grăbeşte viteza de eliminare a toxinelor din organism, punând în mişcare celulele sangvine şi ţesutul limfatic, două căi fiziologice de detoxifiere. Frecarea pielii cu peria nu este o acţiune care trebuie efectuată odată cu baia sau la duş, ci atunci când pielea este uscată. Poţi face baie după aceea, dar nu în timpul procesului de periere.

Metodă:

Freacă uşor cu peria tălpile picioarelor, apoi aplică cu mişcări de jos în sus, de-a lungul gambelor, apoi pe braţe în sus şi coboară pe spate. Perierea trupului se face cu mişcări lungi, îndreptate spre inimă, ceea ce îmbunătăţeşte circulaţia şi tonifică pielea şi ţesuturile. Mişcările trebuie să fie delicate pentru a nu răni pielea, a nu afecta venele sau a le inflama.

4. Respiră!

Felul de a respira poate avea un efect foarte important asupra sănătăţii. Oxigenul este un detoxifiant puternic. Respiraţia profundă este vitală. Cei mai mulţi oameni au o respiraţie superficială, privându-şi în felul acesta celulele şi organele de oxigenul care hrăneşte sângele şi celulele, prin detoxifierea organelor şi a glandelor.

Lipsa oxigenului înfometează creierul, sistemul nervos, glandele suprarenale, glanda pituitară, rinichii, vezica biliară, splina, ficatul, diafragma şi colonul.
Respiraţia profundă trebuie să devină parte integrantă a vieţii zilnice, când mergi, când vorbeşti, când stai pe scaun, munceşti sau te relaxezi.

5. Fă exerciţii zilnice

Pentru o detoxifiere corectă a organismului, exerciţiul fizic are un rol esenţial. Întinderile, mersul pe jos, urcatul scărilor, săriturile uşoare la trambulină, dansul, înotul, bicicleta, gimnastica aerobică, Pilates, sau chiar diverse arte marţiale pot fi extrem de eficiente, dacă le practicaţi regulat şi cu plăcere. Este benefică orice acţiune care te face să transpiri.

6. Bea apă

Bea în mod regulat apă, deoarece este unul dintre fluidele cu cele mai eficiente proprietăţi detoxifiante. Este recomandat un consum de șase-opt pahare de apă pe zi.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *