Femeia

De ce să faceţi yoga în mod regulat

Pe de altă parte, am văzut şi mulţi yoghini „liberi”, senini, spontani, naturali şi armonioşi. De multe ori este de ajuns să te uiţi la corpul unei persoane, iar acesta îţi va spune fidel starea de spirit şi gradul de armonie care există la nivelul acelei fiinţe. Dacă vei vedea un corp supraponderal, o faţă încruntată, contracţii anormale ale unor părţi ale corpului şi o respiraţie greoaie şi neregulată, ai toate semnele care să-ţi indice diferite dezechilibre fizice generate în ultimă instanţă de dizarmoniile psihologice. În spatele fiecărei deficienţe fizice sau fiziologice stă o rană psihologică. Yoga, drept cale spirituală sau practică psihomentală şi fiziologică, are misiunea de a face o persoană conştientă de ea însăşi. A trezi omul din ignoranţă şi din starea de animal social în care se complace. Exerciţiile yoghine denumite şi asane, alături de meditaţie, tehnicile de respiraţie, alimentaţia vegetariană, codul moral şi etic (nonviolenţa, a nu fura, a nu ucide, a nu minţi etc.) sunt componentele de bază ale acestei „căi” multimilenare. 

Dacă veţi urmări din exterior un antrenament de yoga, probabil vă veţi întreba cum poate fi relaxant şi confortabil să staţi pe spate cu ochii închişi, palmele şi picioarele deschise. Doar după ce veţi începe să practicaţi yoga şi veţi învăţa să procedaţi corect, veţi înţelege efectele şi beneficiile sale. Veţi avea surpriza să descoperiți că beneficiile yoga nu sunt doar fizice, ci îmbunătăţesc şi alte aspecte ale vieţii. Prin yoga suntem capabili să câştigăm un sentiment de conştientizare a organelor şi gândurilor noastre. Ne vom putea controla respiraţia, astfel încât să inspirăm încet pe nas şi să expirăm pe nas înapoi. Cu fiecare inhalare suntem capabili de a acumula în noi energie pozitivă. Cu fiecare expiraţie putem arunca toate gândurile noastre negative. Acest moment de linişte pentru a respira ajută să ne relaxăm mintea şi trupul şi să creăm o conexiune pozitivă între minte şi corp. Această stare de liniște ne poate ajuta să înţelegem mai bine starea noastră actuală. Fiind conştienţi de modul în care organismul nostru se simte şi ceea ce corpul nostru poate şi nu poate face, suntem capabili de a obţine maximumul din fiecare sesiune de yoga. Această conştientizare poate duce la o mai bună relaxare şi o poziţie mai bună.

Trebuie să ne ascultăm cu mare atenţie corpul. Acceptaţi faptul că nu sunteţi întotdeauna în măsură să faceţi faţă celor mai dificile poziţii de yoga. Într-o zi am putea fi capabili să menţinem un echilibru complicat, pentru ca a doua zi să ne chinuim să ne păstram echilibrul cu ambele picioare pe pământ. Mai degrabă încercaţi să apreciaţi faptul că yoga vă aduce pacea interioară şi energia pozitivă atât de necesare. Conştientizând cât de departe putem să împingem limitele corpului nostru şi când să ne oprim, garantăm menţinerea unui nivel de viaţă plăcut. Yoga poate ajuta şi la reducerea durerilor musculare, a tensiunilor sau a oboselii. Yoga invită participanţii să savureze fiecare poziție şi să întindă bine muşchii. Prin controlul respiraţiei suntem capabili de a oferi o cantitate adecvată de oxigen muşchilor noştri, astfel că riscul de a ne răni scade.

Prin practicarea în mod regulat de yoga suntem capabili de a ne întări muşchii şi de a câştiga flexibilitate şi echilibru. Prin golirea minţii noastre în timpul practicii putem reduce stresul, pentru ca mai târziu să învăţăm strategii prin care putem să ne calmăm mintea şi corpul în situaţiile stresante din viaţa de zi cu zi. Câteva respiraţii adânci de yoga pot fi răspunsul perfect al multor situaţii încordate! Foarte multe persoane care au fost sceptice la început în ceea ce priveşte yoga, acum o privesc ca fiind o parte esenţială din viaţa lor atât pentru organism, cât şi pentru minte şi o soluție prin care pot rezolva majoritatea situaţiilor încordate din viaţa de zi cu zi. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, perspectiva lor asupra vieţii a devenit mai pozitivă şi au învăţat să gestioneze situaţiile stresante într-un mod mult mai calm. Yoga i-a făcut să aprecieze fiecare moment al vieţii, indiferent dacă este unul bun sau rău. Practicând yoga regulat, aveţi posibilitatea de a vă trăi viaţa la potenţialul ei maxim! Daţi o şansă acestui sport şi încercaţi-l. Va dura o perioadă până veţi învăţa să vă relaxaţi corpul şi mintea, dar după aceea efortul depus va fi răsplătit înzecit. 

Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *