Eveniment

De la Alecsandri și Eminescu la Podul de Flori

Potrivit directorului BNRM, moderatorul manifestărilor, începând cu anul trecut acest ciclu de evenimente trece printr-o fază de relansare și reveriment. Pivotate pe motivul coincidenței lunii în care s-a născut Vasile Alecsandri și a plecat în eternitate Mihai Eminescu, această suită de acțiuni culturale, științifice și literare cuprinde întreg diapazonul tematic legat de viața și opera celor doi clasici. 

Ieri, în prima zi a avut loc o oră de audiții muzicale pe temele și pe versurile lui Alecsandri și Eminescu. A urmat apoi o nouă rubrică intitulată „Cineweboteca”, în cadrul căreia au rulat noi filme despre viața și opera lui Alecsandri și Eminescu. Apoi au mai urmat: ședința Atheneului Moldova cu o conferință despre bibliofilie ținută de profesorul conferențiar Aurelian Marinciuc. La ora 14.00, având în vedere că data de 13 iunie e legată de începutul deportărilor din Basarabia, a avut loc lansarea cărții lui Ion Varta despre deportările din perioada 13-16 iunie, cuprinzând 1200 de pagini, documente de arhivă. La ora 16.00, a intrat în ședință popularul cenaclu „Ideal”, condus de Vasile Căpățână. A avut loc un recital poetic Alecsandri-Eminescu și lansarea antologiei „101” poeți cu 707 poeme.

Astăzi, aici și-a desfășurat lucrările simpozionul științific valori bibliofile, după care a urmat ședința clubului de comuniuni spirituale „Podul de flori”, moderat de ziarista și poeta Diana Zlatan avându-l ca oaspete pe poetul și eseistul Emil Mircea Nesiu din Oradea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *