Social

Decis! Începând cu 10 ianuarie, la intrare în Republica Moldova, ucraineii vor achita din nou vinieta

Autoritățile au deces revenirea la condițiile normale de efectuare a transportului din și spre Ucraina. Astfel, începând de marți, 10 ianuarie, toți posesorii de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul țării noastre sau care îl tranzitează dinspre Ucraina vor achita taxa pentru folosirea drumurilor (vinieta).

Vinieta presupune plata pentru folosirea drumurilor în general, întrucât în Republica Moldova nu există drumuri, tuneluri sau poduri private sau plătite separat, transmite Agora.md.

O excepție de la regula privind plata taxei pentru pentru folosirea drumurilor, conform legii, sunt mașinile misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, precum și acele mașini ai căror proprietari declară oficial reprezentantului serviciului vamal că importă un autoturism pentru import.

Pentru prima intrare a autoturismului și remorcii pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 180 de zile se achită vinieta de 85 euro. Pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile se alege opțiunea „Peste 180 de zile” și se achită obligatoriu taxa de 180 euro.

După primele 180 de zile pentru care a fost achitată vinieta, pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile se achită obligatoriu taxa de 180 euro și nu 85 euro.

Lipsa documentului se pedepsește cu amendă, conform Codului Infracţional al Republicii Moldova. Amenda minimă în acest caz este de 2.250 de lei, iar Poliția de Frontieră nu va permite ieșirea din țară a mijloacelor de transport respective până nu se va prezenta dovada de achitare a vinietei pentru toată perioada aflării în Republica Moldova și a amenzii aplicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *