CSI / Rusia

(DECLARAȚIE) Există un consens internaţional că acţiunile Rusiei pun în pericol ordinea mondială

„Un exemplu de astfel de acţiuni este intervenţia militară rusă în Ucraina. Şi nu este vorba că e doar poziţia Statelor Unite. Această abordare a fost consacrată în rezoluţia Adunării Generale a ONU, care condamnă ocupaţia din Crimeea şi încercarea de anexare ..”, a spus diplomatul.

Malinowski i-a asigurat pe jurnaliştii ruşi că „existenţa unei Ruşii puternice şi prospere, care recunoaşte statul de drept, care respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a vecinilor săi şi care aduce o contribuţie pozitivă la afacerile mondiale, este în interesul întregii lumi”. Cu toate acestea, „în acest moment Rusia nu joacă un astfel de rol”, a declarat politicianul, răspunzând la întrebare cu privire la motivul pentru care Pentagonul vorbeşte despre Rusia ca fiind „cea mai mare ameninţare”.

Anterior, oficiali americani au afirmat în repetate rânduri despre ameninţarea care vine din Rusia. Săptămâna trecută, în discursul sau în timpul discutării bugetului apărării pentru 2017, şeful Pentagonului, Ashton Carter a pus Rusia pe primul loc în lista celor cinci ameninţări globale la adresa securităţii SUA. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *