Actualitate

Deconectarea butonului geopolitic? / Greceanîi anunță că programele de știri din F. Rusă vor REVENI în R. Moldova

Potrivit speaker-ului Zinaida Greceanîi, decizia de adoptare a legii anti-propagandă, care interzice transmisiunea emisiunilor de ştiri şi de dezbateri pe teritoriul ţării noastre, a tensionat relaţiile cu Federaţia Rusă.

Greceanîi menţionează că legea respectivă a afectat nu doar posturile de ştiri ruseşti. Preşedintele Parlamentului spune că a discutat deja subiectul cu reprezentanţii Dumei de la Moscova, iar în prezent, se pregăteşte o decizie în acest sens, pentru a rezolva problema, fără a spune la ce se referă.

Precizăm că Legea privind modificarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea propagandei rusești la radio și TV în Moldova a fost votată de majoritatea parlamentară în anul 2017.

Proiectul de lege respectiv a fost respins de două ori de către președintele Igor Dodon, iar pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar, iar speakerul de atunci, Andrian Candu, a promulgat legea.

Potrivit legii anti-propagandă, posturile de radio și TV din Moldova nu au dreptul să difuzeze programe cu un conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Rusia nu a semnat convenția dată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *