IT&C

Democrații vor să distrugă parcurile naționale din America cu internetul Wi-Fi

Democrații din congresul American îl presează pe președintele Barack Obama să conecteze parcurile naționale la internet gratis.
În ziua de miercuri, 27 ianuarie anul curent, Jared Huffman, reprezentantului statului California a transmis o scrisoare către Obama, în care recomandă să „crească semnificativ fondurile pentru accesul la internet fără fir în parcuri”.

„Prin îmbunătățirea conectivității vom face ca parcurile noastre să fie mai accesibile și vom putea asista la o schimbare demografică a vizitatorilor”, se specifică în scrisoare. „Aceasta va sprijini de asemenea va dezvolta pe termen lung siguranța publică, îmbunătățirea serviciilor și satisfacerea nevoilor publicului vizitator”, se mai comunică în scrisoare.

Acesta nu este primul efort de a digitaliza parcurile naționale din SUA, care au fost vizitate de mai mult de 275 de milioane de oameni într-un an. Associated Press a raportat la sfârșitul anului 2014 că conducătorii acestor parcuri au început să negocieze cu o companie de telecomunicații CenturyLink despre conectarea către serviciul de internet fără fir prin intermediul unei fibre optice care se presupune că va costa 34 de milioane de dolari. Iar National Park Service intenționează să furnizeze publicului internet gratis prin Wi-Fi până al sfârșitul acestui an, potrivit scrisorii.
Extinderea accesului la banda largă în zonele rurale este la fel un obiectiv declarat de administrația Obama.

În vara anului trecut, Obama a anunțat un program pilot „ConnectHome”, care are ca scop să aducă internetul de mare viteză pentru 275 de mii de oameni în 27 de orașe.

Conform Comisiei Federale de Comunicații, 55 de milioane de oameni, aproximativ 17 la sută din populație nu aveau acces la banda largă avansată în 2015.

Sursa: QZ / Tradaptare Lia Ciutac

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *