Actualitate

Deputat din Parlamentul RM: „Susținem integritatea teritorială a Azerbaijanului și respectarea hotarelor sale recunoscute la nivel internațional”

Societățile cu istoria rănită de conflicte înghețate înțeleg cel mai bine ce se întâmplă acum în regiunea Karabahul de Munte. Cunoaștem și noi acest sentiment! R.Moldova a trăit spaima războiului în 1992 și nici astăzi, după aproape 30 de ani, nu am avem siguranța că este o pagină întoarsă.

Suntem alături de poporul azer și ne exprimăm profundul regret pentru fiecare viață pierdută în conflictul reanimat în Nagorno-Karabah. Sper din tot sufletul că va fi negociat un armistițiu, iar populația celor două state (Armenia și Azerbaijan) va reveni la vremuri de pace.

Susținem integritatea teritorială a Azerbaijanului și respectarea hotarelor sale recunoscute la nivel internațional. Suntem de părerea că este nevoie de un calendar ferm de retragere militară din teritoriile azere ocupate, în strictă conformitate cu cele patru hotărâri adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. Sperăm că marile puteri vor intensifica eforturile internaționale comune care să promită autorităților de la Erevan și Baku destulă securitate întru inițierea unui dialog de pace relevant.

Sergiu Sirbu / facebook.com 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *