Actualitate

Deputat în Parlament: „Procuratura ar trebui să-l întrebe pe Pușcuța…”

Postare pentru Procuratură.

Aceasta era formula Ministerului Finanțelor pentru duty free la alin. (9), art. 124 al Codului Fiscal în proiectul de lege pentru care Guvernul Dodon și-a asumat răspunderea și care a fost recunoscut neconstituțional:

"Suma accizelor achitată la introducerea pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a mărfurilor STRĂINE supuse accizelor în regim vamal de import se RESTITUIE la scoaterea acestora de pe teritoriul vamal, la plasarea lor sub destinație vamală magazin DUTY-FREE……"

Nu era aici nici vorbă despre interesele producătorilor autohtoni și bugetul ar fi pierdut sute de milioane în plina criză economică. Iată de ce nu era nicio informație despre acest subiect în Nota informativă.

După reposta opoziției, a societății și după decizia CC azi Guvernul vine cu altă redacție:

"Suma accizelor achitată la introducerea pe teritoriul vamal al Republicii Moldova a mărfurilor STRĂINE supuse accizelor în regim vamal de import se RESTITUIE la scoaterea acestora de pe teritoriul vamal, la plasarea lor sub destinație vamală zonă liberă, în modul stabilit de Guvern ".

Adică, magazinele duty free sunt scoase din formula restituirii accizelor la mărfurile străine.

Sub presiunea solidară guvernarea a renunțat la scemă. Dar procuratura ar trebui să întrebe pe Pușcuța de unde a apărut prima redacție și dacă nu a intrat pe la el domnul Vâlcu, actualul proprietar al duty free și omul lui Dodon la PD.

Alexandru Slusari / www.facebook.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *