Politică

Deputata Irina Vlah a fost EXCLUSĂ din cadrul Comitetului Central al PCRM și înaintată la funcția de bașcan al Găgăuziei

Anunțul a fost făcut de către deputatul găgăuz Roman Tiutin, pe o rețea de socializare. Potrivit acestuia, decizia a fost luată ieri, 21 ianuarie, la plenara formațiunii. 

„Irina Vlah a fost exclusă pentru că a refuzat să participe la formarea unei alianțe a PCRM cu PD și PLDM. Păcat că sunt excluși oamenii care refuză să trădeze poporul Găgăuziei”, a scris Tiutin.

Anterior, comunista Irina Vlah a anunțat că pleacă din fracțiunea PCRM și va rămâne deputat neafiliat. Aceasta s-a arătat nemulțumită de deciziile pe care le ia conducerea partidului și intenția PCRM de a purta negocieri cu partidele proeuropene.

Potrivit realitatea.md, Irina Vlah a fost înaintată la funcția de bașcan al Găgăuziei. Anunțul a fost făcut astăzi, 22 ianuarie, când oficial începe campania electroală pentru alegerea bașcanului Unității Teritorial-Administrative Găgăuzia. Tot de astăzi, candidații pot demara procedura de colectare a celor 1,5 mii de semnături necesare pentru înregistrare în cursă.

Reamintim că, Vlah a fost aleasă în funcția de deputat pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, fiind pe locul 8 în lista candidaților PCRM.

sursa: ksmm.ucoz.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *