Politică

Deputaţii socialişti, nemulţumiţi de unele modificări din Parlament

Acest lucru însă îi nemulţumeşte pe deputaţii socialişti pe motiv că, deşi este o practică internaţională votul la o anumită oră, Parlamentul de la Chişinău nu respectă procedura în totalitate, transmite IPN.

Deputatul PSRM, Andrei Neguţa, şi-a exprimat nemulţumirea către finele şedinţei de vineri, 13 mai, că şeful legislativului anunţă o oră anume pentru exercitarea votului. „Aţi început să introduceţi elemente care le foloseşte Parlamentul European privind votarea la o oră anumită. Este o diferenţă, ordinea de zi se trece punct cu punct, deputaţii au posibilitatea să vadă în biroul lor examinarea ordinii de zi. Iar la ora anumită se adună toţi în sală şi votează. Dacă mergem pe calea aceasta toate elementele acestea trebuie introduse”, a spus deputatul.

În context, preşedintele Parlamentului a spus că de mai multă vreme se încearcă, prin comportament, nu prin prevederi în regulament, stabilirea unei ore fixe pentru a exercita votul. „Probabil că este cazul să stabilim o oră fixă pe care tot timpul să o avem ca reper, poate şi ca în Parlamentul European ora 17.00. Dacă la 13.00 vom încheia dezbaterile oricum deputaţii să revină la ora 17.00 pentru vot”, a spus oficialul.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Andrian Candu a anunţat că săptămâna viitoare nu vor avea loc şedinţe plenare pe motiv că mai mulţi deputaţi merg în deplasări. Următoarele şedinţe ale legislativului vor avea loc peste aproximativ două săptămâni.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *