Frumusețe

Detalii convingătoare: De ce dau greş dietele?

1. Nu este testată cum trebuie
Obișnuiești să iei o dietă ținută de o prietenă și speri să dea aceleași rezultate. Însă nu înseamnă că va face minuni și în cazul tău. Organismul tău este diferit și poate sau nu să reacționeze la dietă. Aceste diete nu sunt ținute sub supraveghere medicală și, chiar dacă slăbești, riști să pui la loc sau chiar mai mult să-ți afecteze și starea de sănătate. Pot provoca dereglări grave de alimentație și aduc cu sine senzații de greață, amețeală, pierderea cunoștinței.

2. Nu ai sprijin moral

Este foarte greu să duci la bun sfârșit o dietă, dacă nu ești sprijinită de ceilalți. Dacă familia ta nu te înțelege și mănâncă lângă tine diferite preparate care te pot tenta, îți va fi pur și simplu imposibil să continui. Îți este mult mai ușor dacă ești alături de un grup care ține același tip de dietă, vă sfătuiți și vă monitorizați schimbările. Orice fel de încurajare te stimulează să mergi mai departe și să ajungi la greutatea dorită.

3. Nu faci sport
Pe lângă dieta propriu-zisă este necesar să faci puțină mișcare. Plimbările zilnice prin parc sau câteva exerciții ușoare în casă te pot ajuta enorm. O dietă este cu adevărat reușită dacă, în același timp cu regimul alimentar, se face regulat și sport.

4. Prea multă monotonie
Începi să consumi aceleași alimente și îți dispare tot cheful de a ține diete. Mănânci o zi, să zicem o săptămână, fructe și legume, dar nu poți la infinit. Nu este sănătos și parcă nici nu te poți adapta unui astfel de stil.

5. Nu este pe gustul tău

În meniul dietei apar alimente care nu-ți plac. Încerci să le înlocuiești într-un fel și mai rău încurci tot ritmul inițial. Dacă ești mai mofturoasă de felul tău, va fi dificil să găsești ceva care să ți se potrivească perfect.

6. Nu reziști tentației

Ești la masă. Știi ce trebuie să mănânci în ziua respectivă. Termini, însă senzația de foame nu dispare. Te gândești că, dacă mai guști puțin, nu strică și tot așa până întreaga dietă se schimbă.

7. Nu poți respecta programul fix al meselor
Lucrezi sau pur și simplu îți este greu să mănânci la ore fixe. Acest gen de diete îți dă bătăi de cap. Dacă nu reușești să mănânci fix la ora 9, crezi că este mai bine să sari peste masă sau să mănânci mai târziu și uite așa întregul tău efort se distruge.

8. Dieta nu este potrivită pentru tine
Oamenii diferă din punctul de vedere al consumului de alimente și nu numai. Există obiceiuri alimentare de la zonă la zonă. Ar trebui să ții cont și de acest aspect înainte de a începe o dietă.

9. Nu faci calculul caloriilor

Este necesar să știi dinainte ce număr de calorii poți consuma zilnic. E adevărat, este dificil să stai mereu să calculezi ce mănânci, dar cu puțină ambiție și dorință să-ți schimbi silueta orice e posibil. Nu ignora acest sfat destul de important pentru parcurgerea cu succes a unui regim de slăbit.

10. Apelezi la diete șoc
Înfometarea nu este echivalentă cu dieta. Dacă slăbești brusc, ai rezultate de moment și doar atât. Ai grijă cu aceste diete, pentru că la mijloc se află sănătatea ta.

11. Nu ai identificat cauzele creșterii în greutate

Înainte de a începe o dietă, trebuie să afli care sunt cauzele creșterii în greutate. Așa îți poți da seama ce trebuie schimbat în obiceiurile tale zilnice.

12. Nu consumi suficiente lichide
Apa este esențială în scăderea greutății. Nu există regim care să nu recomande consumul de cel puțin doi litri de apă zilnic.

13. Ignori grăsimile
Este greșită ideea că grăsimile ar trebui eliminate complet din alimentație. Corect ar trebui spus că nu trebuie exagerat cu acest obicei. Grăsimile au și ele un rol în sănătatea ta și nu ar trebui ignorate.

14. Există cauze ascunse
Există posibilitatea să ai o problemă de sănătate care să determine creșterea în greutate. Fii sigură că nu sunt alte cauze înainte de a te apuca de o dietă.

15. Nu ceri sfatul unui doctor
Tocmai pentru că ar putea exista probleme de sănătate, ar fi indicat să îți faci analizele și să ceri sfatul unui medic. Acesta îți poate recomanda ceva potrivit ție și nevoilor tale. Așa vei fi într-un fel „monitorizată” de acesta și nu vei întâmpina altfel de obstacole.

16. Nu reușești să te obișnuiești

Ai terminat dieta. Pasul următor ar fi să te hrănești într-un mod asemănător. Însă nu reziști și revii la vechile obiceiuri alimentare. Nu rezolvi nimic, dacă nu te obișnuiești cu un anumit stil pe care să-l continui și după numărul de X zile în care ai avut un anumit stil alimentar.

Gândește-te de două ori înainte de a ține un regim pentru slăbit și ține cont și de sfaturile avizate ale nutriționiștilor.

(Timpul Supliment Femeia)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *