Justiție

Discursurile bombastice ale guvernării sunt criticate aspru de societatea civilă: „Cultivarea urii față de judecători e o abordare greșită”

Avocata Cristina Ciubotaru a subliniat că există probleme în sistemul de justiție din Republica Moldova, dar a avertizat că “cultivarea urii generalizate față de judecători este o abordare greșită”. În opinia sa, nu este o problemă dacă se fac “reforme dure”, dar trebuie să fie o reformă gândită, iar agresivitatea reformei nu garantează eficiența ei. Cristina Ciubotaru a subliniat importanța ca orice reformă să fie dezbatută și realizată cu multă chibzuință de către politicieni, astfel încât să producă efectele așteptate de cetățeni.

Este esențial ca reformele în sistemul de justiție să fie realizate într-un mod responsabil și chibzuit, astfel încât să producă schimbări reale și să îmbunătățească funcționarea sistemului.

Politicienii trebuie să fie atenți să nu încerce să schimbe doar judecătorii incomozi cu alții loiali guvernării, ci să abordeze reforma în mod holistic, asigurându-se că toate problemele sunt abordate și că sistemul devine mai transparent și mai eficient.

De asemenea, este important ca reformele să fie dezbatute public și să implice contribuția unui grup larg de experți și actori interesați, astfel încât să se asigure că sunt realizate cu responsabilitate și că produc rezultate reale și durabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Ce au semanat cei din justitie – aceea culeg de la cetateni.
    Gagica respectiva sa faca un sondaj pe cont propriu, sa se convinga ca justitia si societatea covila traiesc in lumi paralele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *