Internațional

Discuții la Bruxelles despre delimitarea frontierelor dintre Azerbaidjan și Armenia

Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului a difuzat o declarație cu privire la cea de-a treia reuniune a Comisiei de delimitare a frontierelor cu Armenia, care a avut loc joi, 3 noiembrie, la Bruxelles, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Azerbaidjanului.

Potrivit informațiilor, cea de-a treia reuniune a comisiilor părților pentru delimitarea frontierei și securitate a avut loc la 3 noiembrie la Bruxelles, prezidată de vicepremierul azer Shahin Mustafaiev și vicepremierul armean Mher Grigorian.

Înaintea reuniunii, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European de Acțiune Externă, a urat bun venit delegațiilor celor două țări, a urat succes comisiilor și a reafirmat disponibilitatea UE de a contribui la normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia.

Ținând seama de acordurile la care s-a ajuns la nivelul liderilor azer și armean în diferite formate, părțile au continuat discuțiile privind chestiunile de delimitare și au analizat aspecte organizatorice și procedurale. În vederea stabilirii cadrului juridic pentru activitățile comune ale comisiilor, părțile au convenit să accelereze activitatea de coordonare a procedurilor pentru activitățile comune ale Comisiei de Stat pentru Delimitarea Frontierei de Stat Azerbaidjan-Armenia și ale Comisiei pentru Delimitarea și Securitatea Frontierei de Stat Azerbaidjan-Armenia.

Părțile au convenit să stabilească data și locul de desfășurare a celei de-a patra reuniuni a comisiilor în ordine de zi.

haqqin

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *