Auto

Dispar mașinile diesel și cele pe benzină. Un gigant auto a dat semnalul: Va ceda jumătate din piața globală

Dispar mașinile diesel și cele pe benzină. Vor ceda jumătate din piața globală a autovehiculelor
Potrivit directorului general Audi, mașinile hibrid vor ajuta la tranziția de la mașini diesel sau pe benzină, la mașini electrice. Din spusele lui Duesmann, peste 20 de ani, mașinile care vor domina piața auto sunt cele electrice.

“Din punct de vedere tehnic, nu are sens să avem ambele transmisii la bord”, a spus Duesmann. „Nu putem vedea niciun motiv pentru care viitorii clienți nu ar trebui să aleagă un vehicul electric cu baterie, odată ce infrastructura potrivită este pusă la punct.”

Volkswagen vrea să depășească Tesla

Din dorința de a depăși Tesla, compania lui Elon Musk, Volkswagen, care deține Audi, se bazează pe partajarea componentelor cheie și a software-ului în cadrul grupului de 12 mărci.

Recent, compania a lansat Audie e-tron GT care împarte aproximativ 40% din piese cu modelul Taycan de la Porsche, a spus Duesmann. Anul viitor, însă, va fi lansat SUV-ul Q6 e-tron care va fi prima mașină a mărcii bazată pe noua platformă pentru mașinile electrice de lux, denumite PPE, care a fost dezvoltată împreună cu Porsche.

Duesmann a declarat că planul este de a vinde 7 milioane de vehicule în segmentele premium și de lux bazate pe platforma PPE până în 2030. Pentru mașinile electrice compacte și mijlocii precum Q4 e-tron, Audi se bazează pe componentele electrice ale VW.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.