Justiție

DOC. CSP nu s-a putut organiza nici astăzi în ședință, din cauza neîntrunirii cvorumului necesar: Pe ordinea de zi erau incluse subiecte care vizau soarta concursului la funcția de șef al PCCOCS

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a putut organiza nici joi, 9 februarie, ședința amânată de săptămâna trecută din cauza neîntrunirii cvorumului necesar.

În sală erau doar patru membri ai CSP, iar alți trei, printre care și președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, urmau să participe online, potrivit Ziarul Național.

Șefa CSP, Angela Motuzoc, a solicitat membrilor care nu se prezintă la ședințele acestei structuri, inclusiv ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, „să manifeste mai mult respect față de procurori”, fiindcă această situație ar fi „de neînțeles” și le-a amintit acestora că sunt salarizați de CSP.

Mărul discordiei între „garda veche” a CSP și ceilalți membri ar fi mai multe numiri în funcții-cheie la diferite procuraturi incluse pe ordinea de zi, inclusiv șefii oficiilor tuturor sectoarelor din Chișinău, ai Procuraturii Ialoveni și de la Tighina, dar și dezbaterea informației venite de la Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Comisia s-a autodizolvat, ca urmare a dezvăluirilor făcute de un membru al acesteia, Iulian Groza, cu referire la presiunile la care ar fi fost supus, iar candidatul Eugen Rurac s-a retras din cursă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *