Actualitate

DOC/ Funcționar public din cadrul SFS și soția sa, luați la ochi de ANI: Au o diferență nejustificată în avere

Inspectorul de integritate a ajuns la concluzia că explicațiile subiectului controlului nu sunt întemeiate, deoarece afirmațiile acestuia nu se bazează pe probe concludente și veridice. 

Prin urmare, în rezultatul examinării în ansamblu a evoluției modificărilor patrimoniale care reprezintă echivalentul bănesc al averii dobândite – apartament, teren agricol, mijloace de transport şi a cheltuielilor suportate, comparativ cu veniturile obţinute în aceeași perioadă de către persoana supusă controlului împreună cu soția, până în noiembrie 2016, s-a stabilit o diferență substanțială în valoare de – 500 049,31 lei.

Astfel, ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

De asemenea funcționarul public nu va mai putea exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

În acest sens, Ion Frunze, va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, el fiind obligat să depună declarații de avere și interese personale rectificate.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *