Unirea

DOC. Regimul Maia Sandu își arată adevărata față. Românii care doresc Unirea nu au fost lăsați să treacă hotarul

Am trecut pentru prima oară Prutul, în Republica Moldova, în 2008, când am participat la manifestația dedicată Unirii Basarabiei cu România, din 27 martie.

La o zi după ce am trecut granița nedreaptă, Voronin a interzis accesul românilor din Țară în Basarabia.
A fost începutul sfârșitului regimului comunist peste Prut, pentru că în 2009, pe 7 aprilie, mii de tineri au spus un „NU” răspicat comunismului și un „DA” ferm Unirii cu România.

Pe 21 mai, după 14 ani de la înlăturarea lui Voronin de la putere, aflu ca 5 prieteni care voiau să ajungă la manifestația organizată la Chișinău, nu sunt lăsați sa intre în Republica Moldova. Sunt persona non grata, nu „frați”.

Astfel de gesturi ale autorităților actuale, similare cu cele din vremea apusă a lui Voronin, nu indică decât o spaimă de Unire cu România, ca pierdere a unor funcții și bani pentru ele, dar ca act firesc și reparatoriu care se va înfăptui pentru populația de pe un mal și celălalt de Prut.

Ce credeți că va urma? Până când?

Cătălin Gheorghe

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Nu va faceti iluzii ca sa n-aveti deziluzii !
  Moldova nu va fi pregatita nici peste 20 de ani sa se reuneasca cu Romania !
  “Prietenii stiu de ce !”

 2. Pai ce sa va fac? Nu sunteti nici bani, nici petrol, nici curent, nici burse si nici pasapoarte… – alea sunt mereu binevenite!

 3. Moldova e comandata de masoneria de la Brusseli, si nicdecum nu vor unirea Moldovei cu Romania ! Ei vor sa distruga Romania pe bucati, pe regiuni !!!

 4. “Unire cu România, ca pierdere a unor funcții și bani”, dar nu numai. Basarabenii au fost obisnuiti ca romanii sunt dusmanii si ca moldovenii sunt diferiti de romani. De fapt CORCITII snnt diferiti de romani. De ce corcitii ? Pt ca moldovenii actuali nu mai sunt cei originari, ci cei rezultati din corcirea rusilor adusi cu moldovenii ramasi dupa epurarea ednica (pogromur). Ce a rezultat ? Vorbitori de limba romana amestecata cu rusa jumate-jumate. Cum sa vrea astia unirea cu Romania cand ei nici nu stiu sa vorbeasca romana corect si mai mult, nici macar nu vor ? Astora le convine asa: sa beneficieze de avantajele UE, dar sa se comporte ca si cand ar fi RSS Moldoveneasca, adica sa se schimbe, dar sa nu se modifice nimic.

 5. Vajnicii caralii mai putin “moldo” si mai mult ivani, au primit ordin de la sovietul raional sa-i potcoveasca pe cei cinci romani cu persona non grata ca nu cumva sa o intrebe pe hoasca Roberta Metsola daca a calatorit confortabil in avionul FLYONE, companie aviatica facuta cu bani de la Plahotniuc. Dar dincolo de toate, mie mi-a placut Maia imbracata in rochita albastru evropean. Regretabil ca nu si-a pus stele galbene in par. Pacat ca nu a gasit niste komsomolisti care sa o prezinte drept Zeita Evropei pe modelul brevetat mai demult de “Sans-culottes” care, tot asa, intr-un context revolutionar prezentau pe Zeita Ratiunii.

   1. Lasa-l ca e repetentul scolii de trolaj. Natural ca impresia artistica e sub zero. Pentru astfel de prestatii pe mine ma dadeau afara de la Soimii Patriei. Pana sa-i reuseasca sa bage strambe intre daci si latini, multa apa pe Tibru trebuie sa curga. Ce sa mai zic ca trebuie sa-si toceasca coatele pe banca de la Savushkina 55 si Lendvay 28. Oricum, cu Sosoaca a nimerit ca nuca in perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *