Social

DOC. Șefa CNPF, Cornelia Cozlovschi, demisionează

Cornelia Cozlovschi, numită de Parlament în luna ianuarie 2022, în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) pentru un mandat de cinci ani, și-a depus demisia. Cererea urmează să fie examinată în cadrul ședinței plenare de joi, 30 martie, transmite Realitatea.md.

„Motivele prezentei cereri de demisii sunt de ordin personal”, se menționează în cererea depusă de șefa CNPF.

Astfel, în Consiliul de administrație a CNPF rămân doi vicepreședinți. Este vorba de Adrian Gheorghiță și Vitalie Lemne.

Cornelia Cozlovschi deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.

În data de 9 septembrie, Parlamentul a votat demisia in corpore a conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Este vorba de președintele CNPF, Valeriu Chițan, vicepreședinții Nina Dosca și Iurie Filip, precum și membrii comisiei, Victor Captari și Viorel Miron. Aceștia au fost acuzați inclusiv de faptul că au admis îndatorarea populației la organizațiile de creditare nebancară, potrvit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *