Sănătate

Doctorii vor să-ți introducă cipuri în corp ca să descopere mai ușor problemele de sănătate

Există însă o problemă: este greu să faci acele lucruri fără să faci leziuni țesutului din apropiere. Așadar, principala provocare de rezolvat nu este neapărat cum să faci un dispozitiv care să poată urmări posibila evoluție a cancerului, ci mai degrabă cum să faci unul care să nu fie respins de sistemul imunitar al organismului sau să facă ravagii în corp.

Acum, oamenii de știință încearcă să pună la punct acea interfață om-mașină, folosind electronice organice flexibile, mai degrabă decât materiale rigide precum siliconul și acoperindu-le cu straturi bio-friendly.

Cum ar ajuta oamenii un astfel de cip

„Ne-a venit ideea pentru acest proiect, deoarece încercam să creăm o interfață între microelectrozii rigizi, anorganici cu creierul, dar creierul este format din materiale organice, vii”, a spus David Martin, cercetător principal și om de știință al Universității din Delaware. „Nu a funcționat bine, așa că ne-am gândit că trebuie să existe o cale mai bună”, a completat el.

Lucrarea lui Martin, care încă nu a fost publicată, dar a fost prezentată la conferința American Chemical Society Fall 2020, a constatat că o acoperire folosită anterior pentru a preveni încărcarea statică pe afișaje electronice face ca cipurile să fie mai puțin abrazive pentru mediul lor biologic.

Aceste dispozitive nu au fost încă testate pe oameni, așa că nimeni nu se plimbă încă efectiv cu un cip de urmărire a cancerului încorporat în creierul lor. Dar Martin și echipa sa sunt încrezători că vor funcționa, dacă ar ajunge la acea etapă de cercetare.

„Capacitatea de a face polimerizarea într-un mod controlat în interiorul unui organism viu ar fi fascinantă”, a spus Martin în comunicat. Plus că ar putea preveni și vindeca timpuriu multe boli și chiar salva vieți.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *