Actualitate

Dodon cere SUA să recunoască „neutralitatea permanentă” dar tace ca un cățeluș în fața lui Putin și nu zice nimic de armata rusă

În cursul întrevederii cu David Hale, subsecretar de stat pentru afaceri politice al Statelor Unite, Dodon a mai spus că, acum, „datorită susținerii din partea partenerilor externi și a consensului național intern, Republica Moldova are toate șansele de a relansa economia și a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”.

Într-o postare pe Facebook, după discuțiile cu Hale, Dodon a mai informat că l-a asigurat pe demnitarul american că noua guvernare va respecta toate acordurile internaționale în care a intrat, inclusiv Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, dar a cerut Statelor Unite să sprijine eforturile R.Moldova ca statutul de neutralitate „permanentă” să fie recunoscut „internațional. Totodată a reafirmat că R.Moldova „va promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naționale”.

Referitori la problema transnistreană, președintele și-a reafirmat sprijinul pentru continuarea negocierilor în formatul „5+2”, în care Statele Unite au rol de observator, alături de Uniunea Europeană, scrie europalibera.org.

Unicul stat din lume care sfidează neutralitatea R. Moldova și de 27 de ani menține trupe pe teritoriul RM este Federația Rusă condusă de Vladimir Putin.


ARHIVA TIMPUL
iulie 2019

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *