Social

Doi cetățeni ai R. Moldova, aflați în zona afectată de cutremur în Turcia, preluați de o aeronavă din România și aduși la București

În seara zilei de marți, autoritățile de la București au repatriat, un grup de români care se aflau în Turcia, în zona afectată de cutremur. O aeronavă C-27 Spartan a aterizat marți, 7 februarie, la Otopeni având la bord 13 cetățeni ai României și doi cetățeni din Republica Moldova.

În avion au fost şi nouă studenți, plecați din țară prin programul ERASMUS, împreună cu profesorul care îi însoțea. În momentul seismului, aceștia erau cazați la un hotel din Kahraman-maraş, zona cea mai afectată de cutremur, scrie Ziarul Național.

Ei au fost preluați de o echipă de salvare și transportați în siguranță pe aeroportul Adana, de unde au ajuns în România.

„Toată lumea este într-o stare mulțumitoare, totuși sunt epuizați. Acest zbor a fost foarte complicat. Vorbim de persoane care au fost din păcate expuse în mod direct cutremului și nemijlocit față de grupul anterior. Un prim grup pleacă la Gara de Nord, un al doilea grup pleacă la Otopeni. Sunt și doi cetățeni din R. Moldova, care vor pleca prin mijloace proprii în această noapte la Chișinău”, a declarat la Pro TV București Gabriel Diaconu, medicul psihiatru care a însoțit grupul de persoane repatriate.

Acesta a fost al doilea zbor umanitar al Forțelor Române, după cel de luni seară, când au fost repatriați opt români și doi cetățeni polonezi.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că printre victimele cutremurilor devastatoare din Turcia nu există cetățeni ai R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *