Social

Doi cetățeni străini cu acte false, demascați de polițiștii de frrontieră. Ce riscă bărbații?

La trecerea frontierei moldo-române, polițiștii de frontieră au descoperit asupra a doi cetățeni străini acte falsificate.

Ulterior, documentele au fost ridicate și transmise de organele de drept spre expertiză, iar persoanele riscă cercetare penală pentru infracțiunea comisă, transmite Știri.md.

Primul incident vizează un cetățean al Statelor Unite ale Americii, în vârstă de 43 de ani, care a fost stopat la intrarea în țară, vama Sculeni, de Poliția de Frontieră.

Bărbatul s-a prezentat în calitate de pasager, aflându-se într-o mașină de ocazie, cu destinația „Iași-Orhei”.

Polițiștii de frontieră au supus persoana unui control suplimentar, iar în rezultat a fost depistat permisul de conducere pretins a fi eliberat de către autoritățile SUA. Din declarațiile făcute de bărbat s-a aflat că permisul a fost confecționat personal la domiciliu, după un act original existent.

În al doilea caz este vizat un cetățean al Ucrainei, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul s-a prezentat la punctul de trecere Giurgiulești-Galați, fiind la volanul unui camion cu remorcă. 

Astfel, în cadrul procedurilor de control, printre documente, Poliția a identificat și permisul de conducere ucrainean. 

Ulterior, cercetarea amănunțită cu ajutorul tehnicii speciale a stabilit că actul nu corespunde unui original, fiind falsificat. Astfel, străinul a fost înlăturat de la conducerea camionului, continuându-și deplasarea ca pieton.

Documentarea pe ambele cazuri este continuată de către angajații Poliției de Frontieră, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *