Actualitate

Doi tineri au fost agresati de Paste, in fata Catedralei

Vinerea trecuta, sfatuiam cititorii TIMPULUI sa nu mearga, de Inviere, la Catedrala Mitropolitana, pentru ca acolo va fi Voronin, iar oamenii lui ar putea sa-i tortureze si pe crestinii veniti la Biserica. A fost un avertisment, dar n-am crezut, totusi, ca politia ar putea sa persecute crestinii chiar de Paste, si inca dupa ce dictatorul a anuntat „amnistia”. De aceea, am ramas uluit sa aflu ca doi tineri, care venisera cu familia ca sa ia Focul Haric, au fost batuti in Scuarul Catedralei.

Tanarul Mihai Branza, zilier la Chisinau, s-a adresat a doua zi de Paste la primarie, marturisindu-si calvarul prin care a trecut in Noaptea Invierii. Barbatul a povestit ca, de Inviere, a decis sa mearga cu sotia, copilul si fratele sau, Valeriu, la Catedrala, ca sa-si aprinda lumanarile de la Focul Haric, adus de la Ierusalim. In explicatia prezentata in scris la primarie, Branza mentiona ca, la ora 21.30, se aflau in fata Catedralei, cand de ei s-au apropiat trei necunoscuti, care s-au prezentat ca-s politisti si l-au intrebat pe el si pe frate-sau daca au participat la actiunile din 7 aprilie. Ei au raspuns ca nu, dar necunoscutii au inceput imediat sa-i bata, invinuindu-i ca seamana cu cineva. In cele din urma, fratii Branza au reusit sa scape doar cu ochii vineti, dupa ce s-au strecurat prin multime si au fugit.

Alexandra Motpan, sefa Directiei administratie publica locala, care face bilantul abuzurilor politienesti de dupa 7 aprilie din partea primariei, a declarat pentru TIMPUL ca Mihai Branza era intr-adevar batut, ca urma sa treaca expertiza medico-legala, dar si ca se arata dispus sa vorbeasca cu jurnalistii. Cand l-am solicitat, in repetate randuri, sotia sa ne-a spus ca Mihai lipseste de acasa. Ea a confirmat ca era de fata in momentul incidentului, dar a refuzat categoric sa ne raspunda la alte intrebari. Am incercat sa aflam de la Ala Meleca, sefa Serviciului de presa al MAI, daca fratii Branza n-au fost amenintati de politie sa taca, dar ea n-a raspuns la apelurile noastre. Pana azi, la primarie au fost depuse 320 de plangeri din partea cetatenilor care sustin ca au fost maltratati de politie dupa 7 aprilie.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *