Actualitate

„Dosarul ASP”: 10 persoane, reținute de CNA, și-au recunoscut vina. Celelalte persoane urmează a fi audiate pe parcursul zilei

Acestea colaborează cu anchetatorii și urmează a fi cercetate în stare de libertate, potrivit realitatea.md.

„Alte patru persoane se află, în prezent, în izolatorul CNA și vor fi audiate, pe parcursul zilei, de procurori în vederea luării unei decizii cu privire la solicitarea mandatelor de arestare pe numele acestora. Printre acestea este și organizatorul schemei”, anunță CNA.

Vă amintim că, pe data de 20 decembrie, 14 persoane au fost reținute pentru fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență, iar în total 38 de figuranți au fost supuși perchezițiilor domiciliare. Este vorba despre angajați ai oficiilor cadastrale din cadrul Agenției Servicii Publice, brokeri imobiliari și ipotecari, persoane fizice și juridice, care, în complicitate cu un fost agent imobiliar facilitau procedura de obținere a actelor cadastrale. În urma acțiunilor de urmărire penală, ofițerii CNA și procurorii au ridicat înscrisuri de ciornă, documente, telefoane mobile și alți purtători de informație, care urmează a fi analizate.

De asemenea, de la domiciliile bănuiților au fost ridicate mijloace financiare, cea mai mare sumă fiind de 10 mii de euro.

„La această etapă, în cadrul anchetei sunt cercetate câteva sute de episoade în care organizatorul schemei facilita eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor, eludând procedura legală de programare prealabilă și pretinzând de la clienții săi sume ilicite de bani pentru a corupe angajații ASP. 11 dosare, conexate într-o procedură comună, se află în gestiunea ofițerilor CNA, iar Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală”, mai arată  comunicatul CNA.

Luni, 20 decembrie, într-un comunicat de presă, Agenția Servicii Publice este în comunicare activă cu CNA și PA, precum și acordă tot suportul necesar organelor de drept în vederea stabilirii persoanelor vinovate și elucidării depline a cazurilor documentate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *