Actualitate

Dosarul „Borman”, expediat în judecată. Gruparea criminală numără 70 de moldoveni, spanioli și ruși

Procurorul Lilian Bacalâm a comunicat luni, 25 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, că membrilor grupului le este incriminat faptul că, începând cu anul 2012, au făcut trafic internațional de droguri în Federația Rusă, obținând venituri de minimum 20 de milioane de lei. O altă infracțiune incriminată este contrabanda cu mijloace financiare în proporții deosebit de mari, minimum de 100 de mii de euro. Banii erau destinați pentru procurarea hașișului din Spania.

Procurorul a mai spus că aceștia mai sunt învinuiți și de spălarea banilor obținuți din vânzarea drogurilor pe teritoriul Federației Ruse. În aceste scopuri, au fost procurate imobile și bunuri mobile în sumă de peste opt milioane de lei. Pe acestea s-a aplicat sechestru, iar în cazul în care instanța de judecată va stabili vinovăția inculpaților, bunurile urmează a fi confiscate în folosul statului.

Gheorghe Ciugureanu, șef de secție în cadrul Inspectoratului Național de Investigații, a comunicat că membrii grupării și-au început activitatea pe teritoriul Portugaliei, unde au comis tâlhării și jafuri, acțiuni pentru care au stat în închisoare câțiva ani. După eliberare, și-au reorientat activitatea spre traficul de droguri. În total, au fost implicate până la 70 de persoane în activități criminale, în mare parte cetățeni moldoveni, spanioli și ruși. Investigațiile continuă pentru identificarea altor membri ai grupării și tragerea lor la răspundere.

Oleg Pruteanu și trei complici ai săi au fost reținuți în octombrie anul trecut. În aprilie anul curent, PCCOCS a trimis pe banca acuzaților un tânăr de 27 de ani, învinuit de recrutarea membrilor în organizația criminală „Borman” și alte infracțiuni.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *