Actualitate

Dosarul ex-deputaților reținuți: Procurorii solicită mandat de arest pentru 30 de zile

Conform Procuratorii, din cei 13 foști parlamentari, pe lângă cei 5 arestați preventiv, alți 6 au fost audiați în calitate de bănuiți de îmbogățire ilicită. Alți doi foști deputați urmează să fie audiați de oamenii legii.

„În partea ce îi privește pe ceilalți ex-deputați, informăm că, până la acest moment au fost recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți pentru săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită 6 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova, urmând a fi audiați încă 2 ex-deputați. În procesul de audiere în calitate de bănuiți și respectiv învinuiți, aceștia au dat declarații, însă nici unul dintre ei nu recunoaște vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate”, se scrie în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Amintim că, Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins cu percheziții la mai multe adrese. Perchezițiile au avut loc în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova, fiind vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.

„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte. Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor,cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 000 lei, iar în alte cazuri această diferență atingevaloare de circa 4,6 milioane de lei”, se arată într-un comunicat al PG.

Cei 13 foști parlamentari bănuiți de îmbogățire ilicită sunt ex-deputații comuniști care în luna decembrie 2015 au părăsit fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, iar ulterior au creat o platformă social-democrată, platformă care a aderat atunci, la scurt timp, în Parlament, la Partidul Democrat din Republica Moldova.

Cei 14 deputați care au părăsit atunci PCRM: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Alexandru Banicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mîndru, Sergiu Stati, Anatolie Gorilă, Boris Golovin, Petru Porcescu, Anatolie Zagorodnîi, Galina Balmoș, Igor Vremea, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *