Actualitate

Dumitru Crudu: Cum oare poți să fii proeuroean și să nu vrei să afli cine finanțează PSRM-ul?

Mi-au sărit și mie în cap zilele acestea când mi-am exprimat mirarea pe una din rețelele de socializare că Usatâi a fost „iertat”, iar Grigorciuk a fost mutat din pușcărie la domiciliu, fiind lăsat să-și ispășească mai departe pedeapsa acasă, în condiții de libertate.

Postarea mea i-a iritat foarte tare pe câțiva proeuropeni. Întrebările mele i-au nemulțumit atât de tare că au început să mă acuze pe mine de toate relele pământului. O doamnă se indigna cum de lui Grigorciuk i-au dat cinci ani pentru o palmă trasă unui deputat? Mânia ei nu mai avea margini.

După ea, lui Grigorciuk i s-a făcut o mare nedreptate, când a fost condamnat la cinci ani de pușcărie. Iar acum dreptatea a triumfat. Așadar, în ochii ei, cei care l-au scos pe Grigorciuk din pușcărie și l-au „iertat” pe Usatâi sunt niște eroi. Cum niște eroi sunt și Usatâi și Grigorciuk. Eroii vremurilor noastre.

Paradoxul e că această doamnă cu vederi proeuropene îl apăra pe un românofob înrăit și un antieuropean și antiunonist turbat, care promovează complet alte valori. Asta nu înțeleg: cum să fii proeuropean și să-l aperi pe un românofob?

Paradoxul e că foarte mulți concetățeni de-ai noștri cu vederi proeuropene nu au văzut nicio problemă în faptul că Usatâi a fost „iertat” de pușcărie, fără judecată, fără nimic, pentru că așa a vrut împăratul roșu. Nu este exclus ca mâine să fie „iertați” și Filat, Lucinschi, Platon, Țopii și acești concetățeni ai noștri să nu vadă nici atunci o problemă.

Cum oare poți să fii proeuroean și să nu vrei să afli cine finanțează PSRM-ul? Toate astea nu le înțeleg. Dar, probabil, de aia, că sunt eu mai prost de felul meu.

https://deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *