Actualitate

Dumitru Robu a fost votat procuror general interimar inclusiv de PD și Șor / CINE ESTE și cum s-a ajuns la candidatura sa

Dumitru Robu este candidatul propus la funcția de procuror general interimar, el urmând a fi votat astăzi, în ședința de plen a Parlamentului.

Parlamentul anunță sâmbătă dimineață ca luni este data limită pentru depunerea dosarelor la funcția de Procuror General. Termenul limită de depunere a dosarelor la funcția de Procuror General era ziua de luni, ora 17:00. Din proiectele de mai sus rezultă că în aceași zi de luni, deputații Slusar, Batrîncea și Grosu deja au „finalizat” „concursul” și învingător era Dumitru Robu.

Robu a fost ales dintre cei nouă candidați care și-au depus dosarele pentru funcția de procuror general interimar la Parlament.

Aceștia sunt:

– Ghenadie Barba
-Avocatul Ilie Rotaru
– Rața Alexandru procuror-șef în cadrul Procuraturii raionului Strășeni
– Viorel Morari – Fostul șef al Procuraturii Anticorupție
– Avocatul Anatolie Istrate
– Robu Dumitru – adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău
– Viorel Pocaznoi – Şef al Direcţiei generale urmărire penală – maior de poliție
– Boris Lupaşcu – fost şef de secţie din cadrul Procuraturii Generale
– Radețchi Viorel – Procuror în Secția procurori pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale

Cine este Dumitru Robu și cum s-a ajuns la candidatura sa

Dumitru Robu a devenit cunoscut opiniei publice în special în ultimul an și jumătate, el fiind procurorul de caz în dosarul deschis împotriva fostului primar al capitalei Dorin Chirtoacă, privind parcările cu plată.

Dumitru Robu și-a început cariera de procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale. Ulterior, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, din 8 iulie 2016, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.

El a fost avansat, în martie 2018, când instrumenta dosarul împotriva lui Dorin Chirtoacă, la funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficial principal, în urma unui concurs organizat de Consiliul superior al Procurorilor (CSP).

Robu este originar din Nisporeni, raionul de baștină al lui Vladimir Plahotniuc.

Potrivit surselor Cotidianul, Dumitru Robu este candidatul agreat de blocul ACUM și va fi votat în condițiile în care Ruslan Flocea, secretarul general al președinției, va fi desemnat șef al Centrului Național Anticorupție.

https://cotidianul.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *