Eveniment

Dumnezeu nu bate cu bățul. Rogozin și-a tras un glonte în picior

Întrebat de ce Rogozin nu a participat la întâlnirea președintelui rus cu membrii guvernului de săptămâna trecută și la ședința finală a Guvernului de pe 28 decembrie, sursa citată a declarat agenției că de vină este incidentul care s-a întâmăplat cu Rogozin în timpul unor trageri de armă la un tir. 
 
Dmitri Rogozin s-ar afla în prezent la unul din spitalele Moscovei. Starea sănătății lui este bună. 

Secretarul lui Rogozin a negat însă această informație spunând că șeful său a fost într-adevăr la spital, dar nu din cauza unei răni cauzate de o armă de foc, ci din cauza unei leziuni obținute la un meci de handbal. 
 
Amintim că Dmitri Rogozin a mărturisit în cartea "Vrag Naroda" ("Duşmanul poporului"), editată la Moscova, în 2006, că s-a implicat în conflictul de pe Nistru. „Pentru prima dată am ajuns în zona de conflict la sfârşitul lunii mai a anului 1992. (…) M-am întors la Moscova, pentru a aduna voluntari dornici să participe la acţiunile militare din Transnistria. Pe 23 iunie, m-am întors în stânga Nistrului şi deja mă aflam în cadrul detaşamentului de voluntari din Rusia şi Ucraina, pe traseul Dubăsari-Râbniţa", scrie Rogozin, în cartea sa.

Tot acolo, Rogozin face aprecieri dure la adresa autorităţilor moldovene: „Detaşamentele înarmate de fascişti români şi moldoveni au invadat Transnistria în 1992. Acestei cohorte i-au ripostat detaşamentele armatei transnistrene: cazaci, garda militară şi voluntar”, mai scrie fostul ambasador al Rusiei la NATO.
 
„Transnistria trebuie să revina fără întârziere în componenţa Federaţiei Ruse, conform voinţei poporului, exprimate în cadrul referendumurilor care au avut loc în aceasta regiune”, crede Dmitri Rogozin. El îl acuză şi pe fostul preşedinte rus Boris Elţîn că ar fi încercat să rezolve conflictul transnistrean pe cale diplomatica şi că ar fi interzis, în prima fază, Armatei a 14-a să se implice în război.

Dmitri Rogozin salută în cartea sa venirea în fruntea Armatei a 14-a a generalului Aleksandr Lebed, sub conducerea căruia militarii ruşi au intrat în razboi de partea forţelor transnistrene şi au ucis, potrivit autorului, sute de voluntari moldoveni pe platoul de la Chițcani şi în pădurea de la Hârbovaț.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *