Lumea

După 24 ani, în sfârșit și-a regăsit fiul. Bărbatul a parcus 500.000 kilometri

Fiul lui Guo Gangtang a fost răpit când avea doi ani de către traficanții de carne vie, în timp ce se juca în fața casei părinților lui din provincia Shandong. Dispariția copilului a inspirat și un film în 2015, rolul principal fiind judecat de Andy Lau, un actor faimos din Hong Kong. China, se confruntă foarte des cu răpirile copiilor, constituind o foarte mare problemă. Mii de cazuri se petrec în fiecare an. 

Potrivit Ministerului de Siguranță Publică din China, poliția a reușit totuși, să-l identifice pe fiul lui Guo Gangtang pe baza ADN-ului. Doi suspecți au fost ulterior prinși și arestați, scrie publicația de stat Global Times. Suspecții, un bărbat și o femeie, au plănuit în urmă cu 24 de ani să răpească un copil și să-l vândă, scrie China News. După ce l-au văzut pe fiul lui Guo Gangtang jucându-se singur în fața casei, femeia l-a luat și l-a dus într-o stație de autobuz, unde o aștepta partenerul ei.

Cei doi au mers cu autobuzul în provincia învecinată Henan și au vândut copilul. Presa locală susține că fiul lui Guo Gangtang încă locuia în provincia Henan când a fost găsit. "Acum, după ce copilul a fost găsit, totul nu poate fi decât bine mai departe", a spus Guo. După răpirea din 1997, Guo Gangtang a pornit într-o călătorie uriașă pentru a-și găsi fiul. El a călătorit prin peste 20 de provincii din China pe motocicletă, urmărind informațiile pe care le obținea. În decursul anilor, a avut parte de accidente rutiere soldate cu fracturi și a fost jefuit.

Guo a folosit 10 motociclete în călătoria sa. Purta cu el afișe pe care era poza fiului său și și-ar fi cheltuit toți banii pe care îi avea pentru a-și găsi copilul, dormind sub poduri și uneori cerșind pentru a-și continua drumul. În timp ce-și căuta fiul, bărbatul a devenit și un membru cunoscut al mai multor organizații de persoane dispărute din China, ajutând cel puțin șapte părinți să-și regăsească copiii răpiți. Când s-a aflat că Guo Gangtang și-a găsit fiul, mesajele de susținere pentru bărbat au copleșit rețelele de socializare din China. Răpirile de copii rămâne o mare problemă pentru China, fiind de zeci de ani. În 2015, peste 20.000 de copii erau răpiți anual, iar foarte mulți sunt vânduți, atât pe plan local, cât și în afara țării.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *