Actualitate

Economia merge: numărul de firme nou create în S1/2019, la al doilea cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

„Creşterea aceasta vine după ce multe PFA-uri au trecut spre microîntreprinderi, mai ales că şi fiscalitatea ajută microîntreprinderile. Avem însă şi creştere economică care sprijină această evoluţie“, a explicat consultantul fiscal Adrian Benţa de la compania Benţa Consult. Cele aproape 78.000 de enităţi fiscale înregistrate în primul semestru din 2019 reprezintă al doilea cel mai ridicat nivel înregistrat în prima jumătate a anului din ultimul deceniu.

Cel mai bun prim semestru raportat la numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice rămâne 2017, când numărul total de certificate eliberate de Registrul Comerţului a fost de 79.251. Numărul de companii noi create este unul dintre primii indicatori care arată cum evoluează mediul de business, în condiţiile în care datele legate de cifra de afaceri sau angajări se văd mult mai târziu în statistici.

În România sunt peste 700.000 de companii, iar în 2018 pentru prima dată cifra de afaceri totală din economie a depăşit 1.500 de miliarde de lei.

https://www.zf.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *