Social

Elevii claselor a 9-a susțin astăzi primul examen

Zi mare pentru absolvenții gimnaziului din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale. Circa 5 406 gimnaziști vor susține astăzi examenul la limba și literatura română, aceasta fiind prima probă din sesiunea 2023.

În perioada 5-15 iunie curent, circa 30 mii de elevi vor susține examenele naționale de absolvire a gimnaziului.

Joi, 8 iunie, va avea loc examenul la matematică, la care vor participa 29 553 de elevi din 1 073 de instituții de învățământ din țară. Luni, 12 iunie, elevii vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la limba și literatura română vor participa 24 007 de elevi, iar examenul la limba și literatura rusă va fi organizat pentru 5 388 de elevi.

Sesiunea pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia cu examenul la istoria românilor și universală, care va avea loc pe data de 15 iunie.

Elevii care au obținut locurile I, II și III la olimpiadele republicane desfășurate în acest an vor obține nota „10” din oficiu la disciplina de examen la care au fost premiați.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 6-21 iunie de către Comisiile Raionale/Municipale de Evaluare. Rezultatele vor fi afișate la data de 22 iunie în fiecare instituție de învățământ, în care s-au desfășurat examenele.

Elevii vor putea depune cererea de examinare a contestației la instituția de învățământ, la data de 22 iunie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 26 iunie.

Sursa Realitatea

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *