Eveniment

Elevii gândesc, elevii inventează

La eveniment au participat peste 150 de elevi din 37 de instituții de învățământ din republică.

Întrunirea elevilor inovatori a fost inaugurată de preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca . Domnia sa a salutat participanţii şi le-a dorit mult succes în concurs. „Consider, că organizatorii ediţiei curente – Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Universitatea AŞM, în parteneriat cu Agenţia pentru Proprietate Intelectuală şi Ministerul Educaţiei suntem interesaţi ca dumneavoastră să aveţi o prestaţie bună şi anul acesta, pentru ca ţara să se bucure că are copii dotaţi, copii inovatori și ingenioşi, a declarat președintele AȘM.

Un mesaj de salut pentru cei mai buni şi ingenioşi elevi a adresat viceministrul Educaţiei, Tatiana Potâng, care a felicitat concurenţii pentru curajul de a putea gândi altfel, pentru curajul de a participa la un asemenea concurs.

La rândul său, dr. Ion Ţigănaş, vicedirector AGEPI a remarcat că iniţiativa de a organiza un asemenea eveniment este un semn de mare admiraţie, pentru că reprezintă o platformă excelentă pentru tânăra generaţie de a se manifesta, de a arăta produsul propriei creaţii intelectuale.

Locul I, apreciat cu o cupă şi un premiu bănesc în valoare de 3000 de lei, a fost acordat elevilor Crucirescu Vadim, Bacalim Vasile, Pasat Sergiu, Mocanu Parascovia, raionul Hâncesti, precum și Colegiului de Construcții, pentru lucrarea „Procedeu de armare a elementelor din zidărie şi instrument pentru executare”; Locul II, în valoare a câte 2000 lei, le-a revenit elevilor Sofronii Veronica, Liceul republican cu profil real, pentru lucrarea „Aditiv pentru furaje „Micorm” – produs al bioconversiei deseurilor industriei ciupercilor” și Batovscaia Natalia, Gimnaziul nr. 3, or Bălți, pentru lucrarea „Fizica în povești”.

Pe locul III s-au plasat Spânu Dumitrița, Sleahtițchi Ana, mun. Chișinău, Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei pentru lucrarea „Lapte demachiant și șampon solid”; Cazacu Petru, Artiomov Daniela, Liceul Teroretic „Vasile Alecsandri”, raionul Ungheni, pentru lucrarea „Biobaterie”; Prisăcaru Dorin, Liceul Teoretic „Nicolae Cașu”, r. Sângerei, s.Chișcăreni, pentru lucrarea „Biogaz – independența energetica”.

Premiul special pentru „Cel mai activ liceu” a fost acordat Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, raionul Căuşeni, satul Taraclia.
„Premiul special pentru creativitate” a fost oferit elevilor din raionul Ialoveni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *