Eveniment

Elevii gândesc, elevii inventează

La eveniment au participat peste 150 de elevi din 37 de instituții de învățământ din republică.

Întrunirea elevilor inovatori a fost inaugurată de preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca . Domnia sa a salutat participanţii şi le-a dorit mult succes în concurs. „Consider, că organizatorii ediţiei curente – Academia de Ştiinţe a Moldovei, Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic, Universitatea AŞM, în parteneriat cu Agenţia pentru Proprietate Intelectuală şi Ministerul Educaţiei suntem interesaţi ca dumneavoastră să aveţi o prestaţie bună şi anul acesta, pentru ca ţara să se bucure că are copii dotaţi, copii inovatori și ingenioşi, a declarat președintele AȘM.

Un mesaj de salut pentru cei mai buni şi ingenioşi elevi a adresat viceministrul Educaţiei, Tatiana Potâng, care a felicitat concurenţii pentru curajul de a putea gândi altfel, pentru curajul de a participa la un asemenea concurs.

La rândul său, dr. Ion Ţigănaş, vicedirector AGEPI a remarcat că iniţiativa de a organiza un asemenea eveniment este un semn de mare admiraţie, pentru că reprezintă o platformă excelentă pentru tânăra generaţie de a se manifesta, de a arăta produsul propriei creaţii intelectuale.

Locul I, apreciat cu o cupă şi un premiu bănesc în valoare de 3000 de lei, a fost acordat elevilor Crucirescu Vadim, Bacalim Vasile, Pasat Sergiu, Mocanu Parascovia, raionul Hâncesti, precum și Colegiului de Construcții, pentru lucrarea „Procedeu de armare a elementelor din zidărie şi instrument pentru executare”; Locul II, în valoare a câte 2000 lei, le-a revenit elevilor Sofronii Veronica, Liceul republican cu profil real, pentru lucrarea „Aditiv pentru furaje „Micorm” – produs al bioconversiei deseurilor industriei ciupercilor” și Batovscaia Natalia, Gimnaziul nr. 3, or Bălți, pentru lucrarea „Fizica în povești”.

Pe locul III s-au plasat Spânu Dumitrița, Sleahtițchi Ana, mun. Chișinău, Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei pentru lucrarea „Lapte demachiant și șampon solid”; Cazacu Petru, Artiomov Daniela, Liceul Teroretic „Vasile Alecsandri”, raionul Ungheni, pentru lucrarea „Biobaterie”; Prisăcaru Dorin, Liceul Teoretic „Nicolae Cașu”, r. Sângerei, s.Chișcăreni, pentru lucrarea „Biogaz – independența energetica”.

Premiul special pentru „Cel mai activ liceu” a fost acordat Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare”, raionul Căuşeni, satul Taraclia.
„Premiul special pentru creativitate” a fost oferit elevilor din raionul Ialoveni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *