Actualitate

Eșec de proporții pentru Rusia – Armata lui Putin pierde bătălia pentru Harkov, rușii se retrag din al doilea oraș ca mărime din Ucraina (Hartă cu linia frontului)

Armata rusă a decis probabil să se retragă complet din pozițiile sale din jurul orașului Harkiv în fața contraofensivelor ucrainene și a disponibilității limitate de întăriri. Unitățile ruse nu au încercat, în general, să mențină teren împotriva contraatacului forțelor ucrainene în ultimele zile, cu câteva excepții. Rapoartele oficialilor occidentali și un videoclip de la un ofițer al Republicii Populare Donețk (DNR) indică faptul că Moscova se concentrează pe efectuarea unei retrageri ordonate și să acorde prioritate întoarcerii rușilor acasă înainte de a permite forțelor proxy să intre în Rusia, mai degrabă decât să încerce să-și mențină pozițiile în apropierea oraș.

Astfel, Ucraina pare să fi câștigat bătălia de la Harkov. Forțele ucrainene au împiedicat trupele ruse să încercuiască, cu atât mai puțin să pună mâna pe Harkiv, apoi le-au expulzat din jurul orașului, așa cum au făcut-o cu forțele ruse care încercau să cucerească Kievul. Forțele ucrainene vor încerca probabil să perturbe cel puțin cea mai vestică dintre liniile de comunicație terestre (GLOC) dintre Belgorod și forțele ruse concentrate în jurul Izyum, deși Rusia folosește mai multe GLOC, inclusiv unele mai departe de pozițiile ucrainene actuale decât este probabil orice contraofensivă ucraineană. să ajungă în curând. Terenul aflat la est de actualele poziții ucrainene ar putea, de asemenea, să favorizeze rușii care încearcă să-și apere GLOC-urile, deoarece elementele mari de apă canalizează mișcarea și creează puncte de sufocare pe care ucrainenii ar trebui să le depășească.

Trupele ruse au continuat eforturile de a avansa pe toată periferia orașului Izyum-Donețk, dar au făcut puține progrese. Forțele ruse au încercat o ofensivă terestră de la Izyum, care nu a făcut niciun progres. Am emis anterior ipoteza că Rusia ar putea renunța la încercările de a avansa de la Izyum, dar rușii fie nu au luat o astfel de decizie, fie nu s-au angajat încă pe deplin. [1] Atacurile la scară mică și nereușite asupra capătului sudic al salientului de lângă orașul Donețk au continuat, dar nu au făcut progrese reale.

Principalul efort rusesc continuă să fie încercarea de a încercui Severodonețk și Lysychansk dinspre nord și din sud. Trupele ruse care au atacat de la Popasna spre nord nu au făcut progrese semnificative în ultimele 24 de ore. Forțele ruse care vin de la nord la sud nu au reușit să traverseze râul Siverskyi Doneț și au suferit pierderi devastatoare în încercările lor. Este posibil ca rușii să nu aibă suficientă putere de luptă nouă pentru a compensa acele pierderi și a continua ofensiva la o scară suficient de mare pentru a finaliza încercuirea, deși probabil că vor continua să încerce să facă acest lucru.

Apărătorii ucraineni ai lui Mariupol continuă să lupte în ciuda șanselor, deși atacatorii ruși par să fi pătruns în instalația Azovstal.

Recomandări cheie

  • Ucraina a câștigat probabil bătălia de la Harkov. Forțele ruse au continuat să se retragă din așezările nordice din jurul orașului Harkiv. Forțele ucrainene vor încerca probabil să perturbe liniile de comunicație terestre rusești cu Izyum.
  • Forțele ucrainene au perturbat probabil încercarea Rusiei de a traversa în forță râul Siverskyi Doneț, subminând eforturile rusești de a masa trupe în nordul Donbasului și de a finaliza încercuirea Severodonețk și Lysychansk.
  • Forțele ruse au asigurat probabil autostrada lângă intrarea de vest a Uzinei de Oțel Azovstal, dar lupta pentru instalație continuă.
  • Forțele ruse din regiunea Zaporizhia încearcă probabil să ajungă la poligonul de artilerie din afara orașului Zaporizhia.
  • Se pare că forțele ucrainene încearcă să recâștige controlul asupra insulei Snake din largul coastei românești sau cel puțin să perturbe capacitatea Rusiei de a o folosi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Teritoriul detinut de rusi in prezent ieste ceia ce-si doreste Rusia sa rupa de la Ucraina.In rest ei se vor retrage,dar din Lugansc,Donbas,Crimeea si regiune Herson vor incerca sa se mentina.Daca or putea,fiindca e posibil sa fie biruiti de ucranieni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *