Actualitate

Estonia îndeamnă NATO să desfășoare rachete Patriot în țările baltice

O forta armata de cel mult 4 mii de oamenii va deveni primul contingent permanent al NATO în regiune de dupa căderea „cortinei de fier”.

„Într-un interviu cu Financial Times, general Riho Terras, șeful Forțelor de Apărare din Estonia, a declarat că insuficienta de capacitate a sistemelor de apărare aeriană face regiunea baltică extrem de vulnerabilă la atacurile fulger ale armatei ruse – spune articolul. Prin urmare, NATO ar trebui să aibă în vedere desfășurarea în regiune nu doar de aeronave suplimentare, dar si a unor baterii Patriot.

„Este foarte importanta capacitatea noastră de a auto-apărare, iar pentru a o consolida avem nevoie de apărare antiaeriana – spune Terras. Trebuie să fim pregătiți, Rusia se comportă ca un oportunist: .. Ori de câte ori este posibil va sari si prin fereastra numai sa se foloseasca de oportunitate”.

„Liderii militari ai NATO intenționează să finalizeze pachetul de măsuri care vizează consolidarea apărării Europei de Est la summit-ul NATO, care are loc în acest an în luna iulie la Varșovia”, – spune publicația.

Mulți cred că Letonia, Lituania și Estonia vor deveni principala țintă a revanșismului rus, în cazul în care relațiile sale cu NATO se vor înrăutăți și mai mult. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *