Cultură

Eugene Ionesco intra cu Sefele si Femeile lui Picasso

Teatrul „Eugene Ionesco” isi deschide stagiunea in noul sediu din bd. Renasterii. Potrivit secretarului literar al teatrului, Rodica Tomasenco, stagiunea 2009-2010 la „Eugene Ionesco” incepe la 18 septembrie. Spectacolul de debut este „Sefele”, de Werner Schwab, in regia si scenografia actorului Veaceslav Sambris.

„Sambris debuteaza in acest spectacol ca regizor si ne propune un text provocator si incitant, controversat, contestat si jucat in toata lumea cu brio – drama „Sefele” de scriitorul austriac Werner Schwab”, a mentionat Rodica Tomasenco. Cele trei „sefe” sunt jucate de actritele Irena Boclinca (Grete), Dana Ciobanu (Erna) si Maia Grosu (Mariedl). Fiecare dintre personaje intruchipeaza dimensiuni ale existentei umane: spiritualitate, vitalitate, absurditate.

„In stagiunea 2009-2010 pe scena teatrului se vor mai juca piesele „Lectia”, de Eugene Ionesco, „Femeile lui Picasso. Jacqueline”, de Brian McAvera, „Stopped Eu.ro.PA!” a Nicoletei Esinencu.

Spectacolele sunt realizate cu un buget mai mic, deoarece ne dorim mai intai sa fie finisat sediul teatrului, a mai spus secretarul literar. Un alt moment la care s-a referit Rodica Tomasenco este pregatirea Festivalului BITEI din 2010, precum si organizarea, in luna noiembrie 2010, a aniversarii lui Eugene Ionesco. „Marele Ionesco ar fi implinit 100 de ani. In cadrul Festivalului BITEI avem si o dedicatie pentru maestru, care de fapt a botezat teatrul nostru, a mentionat Tomasenco. Ea a garantat ca si spectacolele preconizate pentru festivalul din 2010 vor fi pe masura asteptarilor publicului, caci este un eveniment de anvergura care atrage spectatori nu doar din Chisinau, ci si din toata tara.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *