Internațional

Europa este sufocată în aceste zile de sutele de imigranți, iar autoritățile caută cu disperare soluții

În același timp, alți aproape 3.000 au încercat fără succes să treacă granița, în Macedonia. Între timp, guvernul Ungariei a cerut sporirea producției de sârmă ghimpată, în cazul în care va fi nevoie de ingrădirea frontierelor.

Valuri de refugiați ajung zilnic la frontierele țărilor europene, iar autoritățile încă nu găsesc o cale să gestioneze situația. Joi, un tribunal din Franța a aprobat demolarea taberei din Calais, unde trăiesc aproape 3.000 de migranți. Guvernul a promis însă că cei care locuiesc acolo vor fi tratați omenește.

Bernard Cazaneuve, ministru de interne: “Nu am avut niciodată intenția să evacuăm brutal sau să trimitem buldozere în zona de sud din Calais, ca să dispersăm migranții în zonele din nordul țării.”

Pe de altă parte, Ungaria ia deja măsuri împotriva unei posibile invazii a refugiaților și crește producția de sârmă ghimpată și a altor elemente necesare pentru construirea gardurilor la frontiere. Anul trecut, țara vecină vindea Sloveniei 24.000 de role de sârmă și alte materiale pentru garduri și dona Macedoniei 100 de kilometri de sârmă ghimpată. 

Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului: “Guvernul a cerut creșterea producției pentru cazul în care am fi nevoiți să construim garduri la granița cu România sau în cazul în care alte țări au nevoie de astfel de materiale.”

Între timp, Grecia este sufocată de zecile de bărci care ajung zilnic pe coastă. În ultimele zile, refugiații nu au găsit nici o cale de a trece frontierele spre Macedonia sau Croația, pentru că nu aveau toate actele în regulă. “Nu știm de ce au închis frontierele. Noi așteptăm aici, întinși pe jos, iar copiii au înghețat” – spune un refugiat.

“Singura mea dorință este să traiesc într-un loc sigur. Mi-ar fi de ajuns. Ne-am aflat în război timp de 40 de ani, deci am fost crescut și născut în război. Tot ce îmi doresc, este un loc sigur să trăiesc” – povesteste alt refugiat.

Cei mai norocoși dintre ei, care au reușit să ajungă în Serbia, nu au avut nici acolo parte de o primire călduroasă. Este a 4-a zi în care sunt blocați fără haine, apă sau mâncare. Ca să ajungă în Croația sau Austria, trebuie să aibă toate actele în regulă.

“Nu știu ce va fi, nu știu ce ni se va întâmpla, stăm aici și așteptăm, însă nimănui nu-i pasă de noi” – spune un refugiat.

Din cei aproximativ 3.000 de refugiați care se aflau la granița dintre Grecia și Macedonia, joi, doar 100 au trecut frontiera. În funcție de ce criterii? Nimeni nu știe.

Giorgi Sanikidze, ofițer: “Regulamentul se schimbă zilnic. Ieri am avut câțiva afgani care au reușit să treacă, dar au fost și care au fost opriți. În acest moment, nu ne este clar care sunt noile reguli și criterii stabilite de poliția din Zagreb.”

Grecia a început să controleze fluxul de refugiați, iar joi a permis trecerea doar celor care veneau din Siria și Irak.

sursa: presalibera.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *