CSI / Rusia

Experții Bloomberg îl lasă pe Putin aproape ”repetent” la economie

Premierul rus Dmitri Medvedev, guvernul rus, Ministerul Finanţelor şi Banca Centrală au primit note mai mari. De exemplu, guvernul Medvedev a fost evaluat de cei mai mulţi analişti cu notă „C”.

Ministerul de Finanţe, condus de Anton Siluanov, a fost onorat cu evaluări în cea mai mare parte pozitive: 52% dintre analiştii intervievaţi au spus că Ministerul Finanţelor s-a comportat „excelent” şi „bine”, versus 48% care l-au apreciat ”nesatisfăcător”.

Cea mai mare scor a fost acordat Băncii Centrale a Rusiei, în frunte cu Elvira Nabiullina: cei mai mulţi experţi i-au oferit calificative ”A” şi ”B”.

„Cele mai multe dificultăţi din economia Rusiei sunt cauzate de sancţiunile economice care au fost impuse împotriva Rusiei din cauza politicii sale în Ucraina”, -observă Nerijus Măčiulis, senior economist la Swedbank AB.

„În general, banca centrală şi Ministerul de Finanţe au acţionat mai eficient, pe baza unor previziuni realiste,” – spune Gunter Deuber, analist la Raiffeisen Bank Internaţional AG. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *