CSI / RusiaUcraina

Experții britanici avertizează: Rusia va folosi mai mult în Ucraina trupele sale aeropurtate, echipate acum cu ”sistemul incendiar greu”

Rusia va folosi mai mult trupele sale aeropurtate în operaţiunile ofensive din războiul declanşat de Moscova în Ucraina, sunt de părere experţi din cadrul serviciilor de informaţii britanice, informează marţi DPA.

Trupele aeropurtate ruse, care au suferit pierderi grele în primele câteva luni ale războiului, sunt acum echipate cu sistemul de rachete TOS-1A, cunoscut ca ”sistemul incendiar greu” (Heavy Flamethrower System), potrivit raportului Ministerului Apărării al Regatului Unit, actualizat marţi şi care foloseşte date ale serviciilor de informaţii britanice.

Acest sistem nu a fost folosit deocamdată de trupele aeropurtate ruse, care operează cu elicoptere şi paraşutişti, potrivit serviciilor de informaţii britanice.

La ora actuală, armata lui Putin controlează circa 20% din teritoriul Ucrainei, inclusiv Peninsula Crimeea pe care Moscova a anexat-o în 2014.

La sol, combatanţii ruşi îşi continuă atacurile în estul Ucrainei, bătăliile fiind concentrate în ultimele săptămâni lângă Bahmut, în regiunea Doneţk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *