Război

Faptul că Rusia a apelat la Iran pentru drone reprezintă recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, că lupta pentru o viaţă normală pentru poporul ucrainean a continuat, cel puţin zece regiuni fiind bombardate de ruşi. ”Cele 237 de zile ale acestui război dovedesc că suntem capabili să găsim un răspuns la orice ameninţare”, a transmis preşedintele, citat de News.ro.

”Astăzi, lupta pentru o viaţă normală pentru poporul nostru a continuat. Au avut loc noi atacuri ruseşti împotriva sistemului nostru energetic. Unele dintre drone şi rachete au fost doborâte”, a transmis Zelenski, în ultimul mesaj video.

Acesta a mulţumit ”partenerilor – tuturor celor care ajută cu apărarea antiaeriană şi antirachetă”.

”Lucrăm cu partenerii pentru a oferi şi mai multă protecţie cerului ucrainean. În ultima zi, peste 10 regiuni ucrainene au suferit atacuri teroriste. Regiunea Jîtomir şi regiunea Kiev, regiunea Sumî, Dnipro şi Kryvyi Rih, regiunea Harkov şi Zaporojie, Nikolaiv şi alte oraşe din sudul Ucrainei, Donbas. Ori de câte ori este posibil, încercăm să accelerăm lucrările de restaurare”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a explicat că în continuare este nevoie de un consum conştient de energie electrică şi limitarea utilizării aparatelor consumatoare de energie în orele de vârf.

”Cu cât mai conştient va fi consumul casnic de energie electrică între orele 17.00 şi 23.00, cu atât mai stabil va fi sistemul nostru energetic. Toţi cei care respectă această regulă simplă pentru orele de vârf ajută întreaga ţară. Vă rugăm să explicaţi acest lucru rudelor, prietenilor şi vecinilor dumneavoastră pentru a ne ghida unitatea naţională către un rezultat comun şi foarte necesar”, a mai declarat preşedintele.

Acesta a explicat că se fac toate scenariile posibile de luptă împotriva dronelor.

”Ar trebui să ne amintim că însuşi faptul că Rusia a apelat la Iran pentru o astfel de asistenţă reprezintă recunoaşterea de către Kremlin a falimentului său militar şi politic. Timp de decenii, au cheltuit miliarde de dolari pentru complexul lor militar-industrial, iar în cele din urmă au mers să se încline în faţa Teheranului pentru a obţine drone şi rachete destul de simple. Oricum nu îi va ajuta din punct de vedere strategic. Nu face decât să dovedească lumii că Rusia se află pe traiectoria înfrângerii sale şi încearcă să atragă pe altcineva în rândul complicilor săi în teroare”, a mai declarat Zelenski.

Acesta a adăugat: ”Cele 237 de zile ale acestui război dovedesc că suntem capabili să găsim un răspuns la orice ameninţare. Dacă acţionăm împreună – toţi ucrainenii şi naţiunile lumii libere”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *