Actualitate

Fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu a fost eliberata din arest preventiv

Potrivit CNA, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Anterior, învinuita a fost arestată preventiv pentru 20 de zile. CNA precizează că, decizia poate fi contestată.

La 19 noiembrie, fiica fostului primar de Durlești a fost reținută de CNA pentru 72 de ore, fiind cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Ulterior, aceasta a primit 20 de zile de arest la domiciliu. Tânăra este acuzată că, împreună cu mai mulți funcționari publici din cadrul Primăriei Durlești, ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc, transmite realitatea.md.

Ancheta a stabilit că, beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar si persoane implicate în schemă. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat depășește 6, 5 milioane de lei.

Diana Crudu este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 8 ani de detenție cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 ani şi 15 ani.

Amintim că Diana Crudu  a fost reținută la 19 noiembrie de CNA şi procurorii anticorupție, fiind acuzată de implicarea tatălui său, Primarul de Durlești în afaceri ilegale cu terenuri, la inceputul anilor 2000.

Diana Crudu pledează nevinovată, iar avocații acesteia susțin că faptele care i se incrimineaza au fost prescrise  în anul 2016

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.