Economie

Filat cere ca Maia Sandu și tot PAS-ul să iasă din globul de cristal / Cauza problemei demografice este chiar statul R. Moldova, nu PAS sau Recean

„Am vorbit și am atenționat constant că cea mai mare problemă a noastră este DEPOPULAREA care a atins cote catastrofale, iar tendința este una și mai gravă”, scrie Vlad Filat.

Maia Sandu, Igor Grosu, Dorin Recean și tot PAS, ieșiți din globul de cristal !!!

Imediat convocați toată capacitatea intelectuală a țării pentru a identifica soluții și acțiuni întru stopare acestei catastrofe demografice!

Altfel, nimic nu mai contează, nici Adunarea Națională, nici Reuniunea Comunității Politice Europene, nici măcar aderarea la UE.

O țară fără oameni nu are viitor !!!

Mai jos este rezultatul studiului Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru anul trecut, ce ține de evoluția cererii de angajați, care arată o descreștere cu 37 000 de persoane. Iar pentru anul 2023 prognoza este și mai tristă, reducere cu încă 40 000 de locuri de muncă !!!

Filat are dreptate, dar nu e vinovat PAS-ul sau Maia Sandu

Un studiu realizat de Magenta Consulting în anul 2013, când Vlad Filat era premier, arată că, zilnic, țara se diminuează cu 106 locuitori. Asta înseamna în jur de 40 000 de cetățeni pe an.

Adică, nu s-a schimbat nimic, R. Moldova pierde și va pierde în continuare 40 de mii de oameni în fiecare an.

Motivele sunt evidente pentru toți – sărăcia și lipsa locurilor de muncă. Locurile de muncă bine plătite pot fi create doar dacă investitorii străini vor veni să deschidă aici fabrici și uzine. Vă imaginați că vine Tesla să deschidă fabrică la Căușeni, vine BMW să deschidă o uzină la Edineț?

Evident, niciun investitor străin responsabil nu va veni să investească într-o țară care are un regim fiscal neatractiv, cu multă corupție (Bravo PAS, că spuneți asta cu orice ocazie pentru a obține bani pentru buget, dar astfel alungați investitorii!), unde nu există resursă umană (cerc vicios) și care riscă să fie ocupată de ruși (Maia Sandu insistă cu orice ocazie să spună în Europa că R. Moldova e supusă pericolului din partea Moscovei).

Problema demografica se va înrăutăți pentru că guvernarea dar și opoziția se luptă pentru același bazin electoral – pensionarii și bugetarii. Obiectivul PAS este să obțină bani din UE, și să mărească salariile bugetarilor și să crească pensiile, oamenii de afaceri care înțeleg încotro merg lucrurile, își mută activitatea în România sau în UE.

În esența, cauza problemei demografice este chiar statul R. Moldova. Acest stat, fiind un fragment din URSS și România, poate exista economic doar ca gubernie rusească, sau dacă revine acasă – în cadrul României.

Grigore Vieru (anul 1990): „Unirea o vor face doi viitori președinți: primul președinte este sărăcia groaznică ce se va abate peste Basarabia și al doilea – înflorirea, prosperitatea economică a Țării Românești. Al doilea președinte se înalță și, atunci când se va ridica în plina lui statură, se va întâmpla ReUnirea. Republica Moldova nu are altă cale decât drumul spre Țara-Mamă!”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *