UE / Nato

Financial Times: UE va numi un „reprezentant pentru sancțiuni”, care va face presiuni pentru respectarea sancțiunilor impuse Rusiei

Uniunea Europeană va crea un nou „reprezentant pentru sancțiuni”, care va face presiuni pentru o aplicare mai strictă a sancțiunilor sale în țări precum Turcia, în timp ce blocul comunitar încearcă să ia măsuri împotriva eludării măsurilor sale împotriva Rusiei, relatează Financial Times.

David O’Sullivan, fost ambasador al UE în SUA, a fost rugat să preia postul nou creat începând cu luna ianuarie, potrivit unor persoane familiare cu acest proces, citate de FT, cu misiunea de a fi vârful de lance al eforturilor Comisiei Europene de a asigura respectarea deplină a sancțiunilor în întreaga lume.

Se așteaptă ca numirea să fie decisă marți de către Comisie, potrivit unui înalt oficial UE. Aceasta survine în contextul în care UE, SUA și alți aliați se concentrează pe eliminarea lacunelor din sancțiunile lor împotriva regimului președintelui rus Vladimir Putin, după ce au impus mai multe runde de sancțiuni de la invazie.

Printre țările care se află în atenția UE se numără Turcia, care a refuzat să reflecte sancțiunile UE luate împotriva Kremlinului.

SUA și UE au făcut presiuni în special pentru ca Ankara să ia măsuri drastice împotriva transporturilor de bunuri interzise de către comercianții care încearcă să eludeze controalele stricte la exportul de produse industriale și de apărare impuse Rusiei.

Mairead McGuinness, comisarul UE pentru servicii financiare, a vizitat Turcia în octombrie, în încercarea de a determina țara să facă mai multe eforturi pentru ca sectorul privat să se conformeze sancțiunilor impuse de blocul comunitar. Printre celelalte țări aflate în centrul atenției se numără Serbia și Emiratele Arabe Unite, a precizat înaltul oficial UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *