Economie

(FMI AVERTIZEAZĂ) Economia mondială ar putea să rămână blocată într-un ritm de creștere redus

‘Pe ansamblu, economia mondială este mai slabă decât preconizam în urmă cu șase luni’, a declarat Christine Lagarde, într-un discurs ținut la Universitatea Georgetown.

‘Doar o relansare modestă este întrevăzută pentru 2015 în condițiile în care prognoza de creștere potențială a fost redusă’, a adăugat Lagarde.

FMI va da publicității săptămâna viitoare noile sale perspective economice mondiale. Conform celor mai recente estimări ale Fondului, datând din luna iulie, economia mondială ar urma să crească cu 3,4% în acest an și cu 4% în 2015.

Lagarde a cerut decidenților să facă mai mult pentru a stimula creșterea economică și a crea locuri de muncă, inclusiv reformarea pieței muncii și investiții în infrastructură. ‘Sarcina noastră principală este să ajutăm economia globală să treacă într-o viteză superioară și să depășească ceea ce a fost până acum o relansare dezamăgitoare…Asta înseamnă un mix de politici curajoase care să injecteze un nou elan prin care să fie depășită această creștere ‘mediocră’ care amenință viitorul’, a subliniat directorul general al FMI.

În cazul României, Fondul Monetar Internațional estima în luna aprilie că în acest an România va înregistra o creștere economică de 2,2%, urmată de un avans de 2,5% în 2015.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *