Forbes despre acuzaţiile de doping: Rusia încearcă să reînvie epoca „Jocurilor chimice”
„Se întoarce Rusia în epoca sovietică a anilor 1950?” – se întreabă Forbes. Răspunsul ar putea fi afirmativ, având în vedere rezultatele investigaţiei WADA, răspunde publicaţia.
Oficialii ruşi au fost acuzaţi de implicare într-un program de dopaj, care a fost susţinut şi sponsorizat de stat. Această situaţie „ar putea aduce un zâmbet pe fetele oamenilor nostalgici după epoca Războiului Rece, a cursei spaţiale, romanelor de spionaj ale lui John Le Carre sau” Rocky 4 „”, scrie Forbes.
Funcţionarii din domeniul sportului din Rusia, inclusiv Ministerul Sportului din Federaţia Rusă, nu sunt la prima abatere. La adresa lor au fost făcute şi înainte acuzaţii de ascundere a cazurilor de dopaj în rândul sportivilor ruşi şi organizarea necorespunzătoare a proceselor de verificare anti-doping: „Nu întâmplător, în anchetă oficialilor guvernului australian, Jocurile Olimpice din 1980 de la Moscova au fost numite „Jocurile chimice” sau „Olimpiada narcomanilor””.
Publicaţia sugerează că scandalul actual ne obligă încă o dată să ne îndoim de validitatea rezultatelor Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, unde naţională rusă a câştigat 33 de medalii, inclusiv 13 de aur – mai mult decât orice altă echipa.
anti-dopingIn anchetă să, Agenţia Mondială Anti-Doping a descoperit ceva foarte serios, altfel nu cerea excluderea întregii echipe ruse de atletism de la participarea la Jocurile Olimpice din 2016.
„Interdicţia de participare la concurs a întregii delegaţii a unei superputeri sportive – nu a unor sportivi individuali – spune că nu suntem în faţă unui eşec banal al testului doping” – notează Forbes.
Întrebări apar şi în legătură cu viitorul sporturilor olimpice. În cazul în care acuzaţiile sunt adevărate, este puţin probabil că cineva să mai recunoască rezultatele acestor concursuri.
Desigur, există oameni care pur şi simplu îşi doresc să se înceteze cu interdicţia dopajului. „Dar cursa, care va identifica ţară cu cei mai buni specialişti farmacişti – nu este un sport. Jocurile Olimpice trebuie să renunţe la ac, în caz contrar singurii fani ai competiţiilor viitoare vor fi doar persoanele dependenţe de droguri”, -încheie Forbes.
sursa: paginaderusia.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!