CSI / Rusia

Foreign Affairs: Regimul lui Putin este aproape de colaps

Publicaţia notează că aceste preocupări nu sunt surprinzătoare: cu un an în urmă, Rusia era în euforia anexării Crimeei şi implicării în conflictul din partea de est a Ucrainei, iar economia ţării era stabilă şi popularitatea lui Putin în rândul populaţiei continuă să bată recorduri.

Acum, toate acestea au început să demonstrează cealaltă faţă a monedei: Crimeea şi Donbasul au devenit pentru bugetul rus cele mai mari „găuri”, care trebuie în mod constant acoperite.

Prăbuşirea preţurilor la petrol a dus la o recesiune în economia rusă, iar embargoul şi sancţiunile ruse împotriva Occidentului, Ucrainei şi Turciei au cauzat mai mult rău Rusiei în sine, decât ţărilor împotriva cărora au fost introduse. Publicaţia de aminteşte, de asemenea, că operaţiunea militară rusă în Siria s-a transformat într-o mlaştina, ​​în care autorităţile ruse s-au băgat din proprie iniţiativa.

Revista constată că afacerile Rusiei sunt mult mai proaste decât pare. Publicaţia spune că cei de la Kremlin nu ar trebui să spere într-o grabnică revenire pe piaţă energiei, în plus, complicaţiile suplimentare sunt asociate cu sistemul învechit, corupt şi non-competitiv ale industriei energetice ruse. Riscuri suplimentare apar şi în sistemul politic al lui Putin, „verticala puterii” construită de el începe să se clatine, fapt care se traduce în conflicte cu autorităţile regionale, de exemplu, cu şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov.

„Problema lui Putin şi a Rusiei în ansamblu este că sistemul politic şi economic al ţării ar trebui să fie schimbat radical. Economia actuală este disfuncţională şi nu mai poate există fără modernizare. Dar pentru promovarea acestei modernizări este nevoie de refacerea sistemului politic, care în Rusia de azi este imposibilă”- spune Foreign Affairs.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *