ActualitateExterne

Forțele armate rusești reiau atacurile în forță după succesul de la Avdiivka: sute de atacuri în ultimele ore / Morți și răniți de partea ucraineană

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că Rusia a atacat din nou masiv pe linia frontului.

„În total, inamicul a lansat 7 rachete și 87 de lovituri aeriene, a efectuat 137 de atacuri MLRS asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Ca urmare a atacurilor teroriste rusești, din păcate, există răniți și morți în rândul populației civile. Clădiri înalte și private, precum și alte obiecte de infrastructură civilă, au fost distruse și deteriorate”, se arată în declarație.

„Atacurile aeriene au lovit Baranivka (regiunea Cernihiv), Bobylivka (regiunea Sumy), Staryi Saltiv, Chorne, Vilkhuvatka, Tabaivka, Pishchane, Synkivka (regiunea Harkov) și Orikhiv (regiunea Zaporizhzhia).

Peste 120 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk, Herson și Mykolaiv au fost sub focul artileriei”, arată Statul Major General al Forțelor armate Ucrainene.

De asemenea, susțin forțele aeriene ucrainene, 23 de drone lansate de ruși au fost doborâte.

Atacurile de la Herson și Poltava

Armata rusă a efectuat 43 de atacuri asupra regiunii Herson, două persoane fiind rănite, a anunțat pe Facebook șeful Administrației Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin. “În ultima zi, inamicul a efectuat 43 de atacuri, trăgând 180 de obuze, folosind artilerie, mortiere, MLRS, tancuri și UAV-uri. Inamicul a tras 37 de obuze asupra orașului Herson”, a spus Prokudin.

Forțele ruse au atacat, de asemenea, regiunea Poltava. Atacurile au fost efectuate cu drone, provocând izbucnirea unui incendiu la o instalație industrială din districtul Kremenchuk, a informat guvernatorul Filip Pronin. Potrivit lui Pronin, atacul a lovit o instalație industrială și a provocat un incendiu substanțial care a necesitat implicarea a 85 de pompieri. Nu au fost raportate victime.

Ce spune Zelenski

Rusia exploatează întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul internaţional acordat Ucrainei, iar situaţia în zonele în care sunt concentrate trupele Moscovei este “extrem de dificilă”, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul video către compatrioţi, în care a făcut apel la unitate naţională şi solidaritate cu Ucraina.

Zelenski a spus că a vizitat linia frontului în sectorul Kupiansk, din nord-est, o zonă recucerită de Ucraina în 2022, dar unde forţele ruseşti au fost active în ultimele luni. Vizita sa a avut loc la câteva zile după ce Rusia a obţinut controlul asupra oraşului Avdiivka, situat mai la sud, după luni de lupte intense, aceasta fiind cea mai mare victorie a Moscovei pe linia frontului din ultimele nouă luni.

“Există acum o situaţie extrem de dificilă în mai multe părţi ale liniei frontului, tocmai acolo unde trupele ruseşti au concentrat rezervele maxime”, a declarat Zelenski. “Ei profită de întârzierile în ceea ce priveşte ajutorul acordat Ucrainei şi aceasta este o chestiune foarte sensibilă. Lipseşte artileria, este nevoie de apărare aeriană pe linia frontului şi de arme cu rază de acţiune mai lungă”, a recunoscut preşedintele ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *