Război

Forțele armate ucrainene eliberează 4 localități din Donbas – Statul Major General

“Aviația Forțelor de Apărare a efectuat șaptesprezece lovituri în cursul zilei de astăzi. S-a confirmat că au fost lovite 13 zone de concentrare a armelor și echipamentelor militare inamice și 4 poziții ale sistemelor de rachete antiaeriene. În plus, unitățile de apărare aeriană au doborât 2 elicoptere în direcții diferite.

Trupele ucrainene de rachete și artileria au lovit în cursul zilei trecute 4 puncte de control, zece zone de concentrare a forței de muncă, armelor și echipamentelor militare, 6 depozite de muniții, un sistem de rachete antiaeriene, o zonă de poziții de tragere a artileriei și alte trei ținte inamice importante.”

Pentru a încetini contraofensiva forțelor armate ucrainene, ocupanții continuă să mineze podurile și punctele de trecere de pe rutele de retragere din regiunile Nicolaev și Herson.

Ocupanții continuă să recruteze în mod activ prizonieri atât în Rusia, cât și în teritoriile ocupate temporar.

Astfel, cei mai mulți dintre infractori au fost eliberați din colonia penală nr. 90 din Herson după așa-zisele discuții cu reprezentanții FSB. În același timp, ocupanții continuă să evacueze răniții în Crimeea.

Inamicul încearcă să mențină teritoriile capturate temporar, să îmbunătățească situația tactică, se concentrează pe descurajarea acțiunilor forțelor de apărare în anumite zone și desfășoară acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut și Avdeevka.

În cursul zilei de astăzi, forțele de apărare au respins atacurile inamicului în apropierea așezărilor Spirne, Soledar, Bahmut, Andrevka, Marinka și Pervomaiske.

Datorită acțiunilor de succes, trupele noastre au alungat inamicul din Karmazinivka, Miasojarivka și Nevske din regiunea Lugansk și Novosadove din regiunea Donețk.

Inamicul bombardează pozițiile trupelor noastre de-a lungul liniei de contact și efectuează recunoașteri aeriene.

În ultima zi, ocupanții au efectuat trei atacuri cu rachete și șapte atacuri aeriene, trei atacuri cu lansatoare multiple de rachete.

Au fost lovite instalații de infrastructură civilă în Kupiansk, regiunea Harkov, Vuhledar și Soledar, regiunea Donețk, și Nicolaev.

Inamicul a tras din tancuri, mortiere, tunuri și artilerie cu rachete în direcțiile Slobojanski, Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdeevka, Novopavlivsk, Zaporojie și Pivdenne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *