Actualitate

Forumul Global al Tutunului și Nicotinei: Cele mai mari pericole legate de tutun sunt cauzate de arderea acestuia

Medic de familie în Londra, cu o experiență de peste 30 de ani, doctorul Rosemary Leonard spune că de-a lungul carierei sale a ajuns să vadă rezultatele tragice ale fumatului.

„Fumătorii mor prematur din cauza la numeroase boli, dar mai ales a cancerului pulmonar, a bolii pulmonare obstructive și a bolilor cardiovasculare. Am văzut, de asemenea, cât de dificil este pentru oameni să se lase de fumat”, a povestit medicul în cadrul Forumului Global al Tutunului și Nicotinei.

Rosemary Leonard spune că le recomandă pacienților săi produsele alternative care să-i ajute să se lase de fumat.

„Aici, în Marea Britanie, am trecut din 1962 și până în prezent de la poziția de lider în ceea ce privește consumul de tutun la cea de lider global în controlul tutunului. Nu încurajăm oamenii să înceapă să folosească țigările electronice, ceea ce încercăm să facem este să le spunem că acestea pot juca un rol foarte important în a-i ajuta să renunțe la fumat”, a declarat Rosemary Leonard.

Produsele cu risc redus au fost în centrul discuțiilor la Forumului Global al Tutunului și Nicotinei. Mai mulți experți au declarat că ar fi nevoie de politici noi în domeniu, bazate pe dovezi științifice recente.

„Cele mai mari riscuri ale produselor din tutun provin din combustie. Dovezile arată că toate produsele care evită arderea sunt mult mai puțin dăunătoare decât cele combustibile și avem nevoie de un cadru adecvat. Atunci când interzici ceva, nu mai ești obligat să protejezi populația de daunele asociate cu ceea ce interzici, însă noi trebuie să reglementăm, iar reglementarea ar trebui să se bazeze pe știință și adevăr”, a declarat Kgosi Letlape, fost președinte al Consiliului Profesiilor din Sănătate din Africa de Sud.

Expertul de asemenea, susține că autoritățile ar trebui să vadă diferența dintre tutun și nicotină.

Potrivit acestuia, nicotina nu ar fi cauza principală a bolilor legate de tutun, iar dauna cea mai importantă ar fi produsă de miile de substanțe ce se conțin în fumul de țigară.

„În loc să vorbim despre controlul tutunului, poate ar trebui să vorbim despre controlul nicotinei, astfel încât să putem împărtăși cunoștințele noastre cu autoritățile de reglementare și anume faptul că sursele de nicotină nu sunt aceleași. Este uimitor că guvernele nu interzic tratamentele de substituție a nicotinei, dar vor să interzică alte forme de obținere a nicotinei prin evitarea combustiei”, a declarat Kgosi Letlape.

Cercetătorii declară că rolul decisiv în motivarea fumătorilor de a renunța la acest viciu sunt deciziile care se iau la nivel local.

„Dacă, la nivel local, oamenii și profesioniștii în sănătate continuă să creadă că nicotina provoacă cancer și că produsele de reducere a efectelor nocive ale tutunului sunt mai dăunătoare decât produsele pe bază de combustie, atunci vom continua să avem probleme, iar mișcarea globală nu va avea tracțiunea de care are nevoie. Trebuie să creăm un mediu local care să sprijine fumătorii să renunțe la fumat sau să treacă la produse alternative, care conțin nicotină și care sunt mai sigure”, a declarat Mirta Molinari, consultant în sănătate publică și fost coordonator în cadrul Uniunii Internaționale împotriva Tuberculozei și a Bolilor Pulmonare.

Potrivit statisticilor, în lume există peste 1 miliard de fumători, iar 8 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor provocate de fumat.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *